Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

5 planer för vintern

Jag gav mig tid att tänka ordentligt på vintern i helgen. Styrde och ställde i min kalender och anteckningsbok. Noterade dagar och möjligheter och synkade med drömmar och lite lösa planer. Inget är spikat eller bestämt, men dit längtan pekar vill jag göra.

Detta vill jag fylla mina vinterdagar med:

1. Jag vill åka alpint. Jag vill träffa kompisar för 8i8:an fler gånger! Och jag vill åka kvällsskidåkning i Duved. Hänga i Tege och när solen värmer vill jag tillbringa eftermiddagarna i Stendalen.

2. Jag vill gå på tur. Min erfarenhet på turskidor sträcker sig till ett tillfälle förra säsongen och då gjorde jag en utflykt på turskidor till Yttersvallen. Så himla härligt mycket friluftsliv alltså. Det känns som att turskidåkning är på gång att bli en supertrend på nytt. Det folkliga är liksom trendigt. Vandring och turskidåkning i svenska fjäll.

3. Jag vill göra upp eld i mörkret. Som värmer och gör världen mysig.

4. Jag vill åka skejt. Förra vintern nötte jag en hel del skejtteknik och fick till det bitvis – och blev sjukt trött alla de andra gånger det inte gick. Jag åkte en del klassisk längdskidåkning men har inget riktigt sådant längdsug. Skejt ser så snyggt, härligt, kul och flowigt ut – men just nu övergår det mitt förstånd hur jag ska kunna åka mer än 5 km. Det är jättejobbigt.

5. Jag vill vintercykla. Precis som alltid. Inget nytt under solen här inte. Förra året cyklade jag en hel del runt jul; såhär såg det ut den 22 december till exempel – och efter jul var det så kallt så jag trodde låren skulle frysa sönder. Men fint var det ändå. Jag undrar hur det blir i år!

BONUS: I vinter vill jag köra snöskoter!

Varje år sedan jag flyttade till Åre har jag utökat min utrustningspark. Det är fint att vara i naturen – men kan bli dyrt.

När jag flyttade hit köpte jag två par snöskor; ett par till mig och ett par till den som besökte mig som jag ville ta med ut. För snöskor är en sådan där grej som så himla få personer har, men som bjuder på en enkel upplevelse rätt ut i friheten: den orörda snön. Välinvesterade pengar!

Året efter köpte jag en cyclocross; som en racercykel man kan ha dubbdäck på. Jag älskar den och alla upplevelser den har gett mig. Så bra köp!

Förra året köpte jag nya längdskidor. De är vallningsfria (med sådan där skin-lösning undertill) och jag har åkt en del på dem men haft lite oflyt med dem. Tjejvasan åkte jag på mina gamla längdskidor som jag känner mig mer hemma på.

Till den här vinter har jag utökat min friluftspark med turskidor från Åsnes. Jag har inte provat dem ännu men de ligger i bilen redo för massor med äventyr.

Ytterstvallen turspår 140 Trillevallen IMG_5550 Ytterstvallens fäbod Ytterstvallen turspår 140 Trillevallen

Bilder från Ytterstvallen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Vintern här uppe alltså. Hoppas den blir gnistrande och kall!

  Dryden - Traveler's Edition 2016-12-14 22:31:03 http://www.dryden.se
  Svara
 • Varje gång jag är inne här och läser vill jag 1. flytta till åre och 2. bli lika stark som dig.. Bästa bästa träningsinspirationen får jag alltid här! <3 Kärlek på dig alltså!

  made by mary 2016-12-14 15:08:22 http://www.madebymary.se
  Svara
 • Härliga bilder som vanligt!
  Jag önskar mig ett par nya längdskidor men tror inte tomten kommer med det i år! Men det blir ju så att man blir välutrustad, och ruinerad då man bor på ett sådant ställe med mycket snösport. Efter Alaska har jag så mycket kläder och utrustning för kallt klimat som jag nog aldrig kommer att ha lika mycket användning för som jag hade där. Lämnade mina isyxor kvar för jag tänkte att jag nog inte skulle isklättra igen…men nu grämer jag mig lite över det.

  Ett tips med cyklingen på vintern är att ha en dunkjol, den som slutar ovanför knäna, gör enorm skillnad för mig, och jag hade alltid det då jag cyklade och det var nedåt -35 till -40 grader.

  Ann Rumbleinthearctic 2016-12-13 20:03:10 http://ann-olsson.squarespace.com/
  Svara
 • Åh, varje gång jag kikar in här får jag sån längtan efter fjället! Vi åker upp till Idre efter jul och nyår och då ser jag fram emot att få njuta av vinter, även om jag inte kanske kan åka så mycket skidor med tanke på bebis i magen 🙂

  PT by Emma 2016-12-13 13:28:09 http://ptbyemma.se
  Svara
 • Blir så jäsingen glad av att läsa din blogg! Du sprider enorm glädje, vilket gör mig glad och lite avis 😉 KRAM

  Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 2016-12-13 13:28:06 http://www.evasvard.com
  Svara
 • Vilka ljuvliga bilder uppe från fjället! Det är annat än att hasa runt i isiga och dåliga spår på någon golfbana i Svealand. Ändå kan man bli glad för att man alls står på de gamla ärvda längdskidorna. Allt är bättre än inget?

  A-mamman 2016-12-13 10:04:51 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
 • Det låter ju som om det blir en riktigt rolig vinter med massor av härliga aktiviteter, vilken lista! Åh vad jag längtar efter att få vara ute! Är inne på min andra vecka placerad inomhus med benet i högläge efter min korsbandsoperation. Det är väl alltid så att man längtar som mest att kunna göra saker, när man är förhindrad att göra dem!? 😉 Jag får ta revansch nästa vinter och och istället ägna den här säsongen åt andra projekt som jag vanligtvis väljer bort till förmån för tid utomhus i snön.

  Diana 2016-12-13 09:40:44
  Svara
 • Det høres ut som kjempefine planer! Å gå på turski er helt supert! Det er få ting som slår å gå på urørt sny innover fjellet❤️

  Lone 2016-12-13 08:50:57 http://www.lifeinarctic.com
  Svara
 • Så magiska grejer. Hojta till om du vill ha sällskap någon dag 🙂

  Mari 2016-12-13 08:05:30 http://www.doitforyourself.isilife.se
  Svara
 • Som alltid. Så himla härliga saker! Du kommer bli helt beroende av turskidåkning:) Mitt tips angående skejten är att ta en tekniklektion om du inte redan gjort det, så himla bra att få dem där små tipsen som gör åkningen lättare och ännu roligare! Klart värt! Önskar dig en fin vinter med massor av snö och spännande äventyr!

  Alex 2016-12-13 07:52:21
  Svara
 • Härliga planer!!

  Katrin 2016-12-13 07:09:33 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk