Jag har haft ett intensivt förhållande till träningsskor. För något år sedan hade jag ett nyårslöfte om nya löparskor och träningsskor en gång i månaden. Jag går inte igång på skor med klackar eller glitter – däremot kunde jag under en tid allt om löparskor från mina favoritmärken.

Numer är jag inte lika påläst om material i sulan och funktioner och innovationer och så – men jag är sjukt petig med skor. Särskilt träningsskor!

På Intersport köpte jag ett par nya Adidas Energy Boost och ett par riktigt tunna Nike Free. Just Nikes Freeskor var mina absoluta favoriter under många år. Jag tycker om tunna skor eftersom jag vill ha mycket känsla när jag springer. Eller, jag vill ha mycket känsla i allt jag gör förresten. När jag åker skidor, kör bil, cyklar eller vad det nu kan vara.

Jag sprang mitt marathon i Adidas Ultra Boost men ovandelen är för tunn och otät för att funka som vintersko. Ett par krispigt vita Adidas Energy Boost är inte drömfärgen för slaskväder – men de var snygga. Och de är varmare och funkar fint för dagar med bar asfalt. När det är vinterväglag springer jag helst i tunna terrängskor och det är först på senare år jag börjat springa med dubb på vintern när det varit omväxlande plus- och minusgrader och blivit halkigt.

I de andra påsarna då? I den stora Lexingtonpåsen ligger en stickad vintertröja som jag inte kunde låta bli att köpa – och några kuddar som passar i Åre. På COS köpte jag också ett gäng tröjor. Jag har så dåligt med just tröjor insåg jag när det började bli kallare och jag bara ville klä på mig varmare saker.

Största köpet idag var garanterat en ny MacBook Pro. Min nuvarande har gjort fyra år i trogen tjänst och har varit en fin partner som fått slita timmar varje dag.

adidas energy boost shopping tips löparskor stockholm 5M0A3033

0