Hälsingeleden är 16 mil lång och går mellan Mosjön och Los och passerar Harsgården (som redan har spår klara) och Bolleberget. Jag har gått Hälsingeleden mellan Bolleberget och Galven – och idag sprang jag och Annika samma sträcka. Jag har sedan länge också velat åka skidor denna delen av Hälsingeleden – så nu hoppas jag på en vinter med mycket snö!

Vi parkerade vid starten och så hämtade min morfar oss i Galven. Däremellan hann vi med en hel del kilometrar med grusväg, fin stig, tallskog och härlig natur. De har dragit om sommarleden till att gå mer på grusväg i början, men man kan fortfarande ansluta via annan stig om man känner sig manad att gå utanför skyltad led.

I början hade vi solsken och det var fantastiskt vackert när solstrålarna silade in genom träden. Sedan mulnade det på och vädret blev lite barskt istället.

Jag och Annika har upplevelsesprungit på många ställen – bland annat här:

I vintras sprang vi en halvmara för att äta en våffla i Kolåsen

Vi har sprungit på fjället i Abisko

Vi har sprungit till en fyr på Fuerteventura och nästan sett Afrika

Vi har sprungit Dublin marathon tillsammans – för nästan prick ett år sedan

Vi har sprungit över en sjö – Sveriges längsta ridvad

Hälsingeleden Hälsingeleden Hälsingeleden

0