Nestle 5M0A0640 (kopia)

Imorse skrapade jag bilrutan fri från frost för första gången den här säsongen. Imorse gick jag första morgonpromenaden med handskar på. Imorse låg hela Åredalen inbäddad i en djup vacker dimma med minusgrader inpå förmiddagen. Imorse gjorde jag en varm härlig frukost.

Nestlé har kommit ut med en ny produkt som heter God Morgon Fiberdryck. Jag gjorde en varm smoothie med fiberdryck (det kommer i pulverformat), varmt vatten, blåbär från skogarna i Hälsingland, macapulver, kokosolja och jordnötssmör.

Nestle 5M0A0652

Fiberdrycken från Nestlé är baserad på havre, vete och mjölk och innehåller även probiotika, vitamin C och D samt järn. Blåbären känns som en bra boost nu när det är höst – och dessutom har skogarna gått helt i blått den här hösten!

Macapulvret kommer från en rot i Sydamerika och blev rätt så populärt här i Sverige för några år sedan. Det ger energi och vissa upplever en positiv skillnad i styrka och uthållighet. I Sydamerika har det använts i århundraden som medicin. Macapulver är rikt på bland annat vitamin C, kalium, kalcium, järn och zink – och sägs bland annat lindra PMS.

Jordnötssmöret ger en mjuk smak och lite mer energi och kokosoljan är bra för ungefär allt om man ska lita på Google som källa.

God Morgon Fiberdryck kan användas på olika sätt; tillsätt någon deciliter när du bakar bröd, i gröt, pannkakssmet, köttbullar eller pajskal. Tips! Blanda ut pulvret med lite vatten innan du tillsätter det.

Klicka in här för att följa Nestlé och få fler tips med Fiberdrycken!

Nästa gång ska jag göra blåbärspannkakor med God Morgon Fiberdryck tror jag allt.

Recept blåbärspannkakor

300 g blåbär

1 banan

1 ägg

1 dl mjölk

1.5 dl fiberdryckmix

250 g vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1/2 citron (skal och saft)

Späd fiberdrycken med lite vatten och rör om ordentligt.

Mosa bananen och blanda med ägg, mjölk och fiberdryck.

Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kanel, citronsaft och citronskal – och till sist blåbären. Konsistensen ska vara ungefär som gröt.

Grädda pannkakorna och servera med bär, frukt och kanske lite sirap.

0