Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Spenatpaj med varma tomater

paj nestle 5M0A0861 (kopia)

Alltså paj; vilken underskattad mat! Och då pratar jag inte blåbärspaj eller äppelpaj utan matpaj. Jag gör sällan paj och det är synd för det är så enkelt och man kan ha det mesta i en paj vilket gör det till riktigt smart middagsmat!

Igår gjorde jag paj med God Morgon fiberdryck i pajdegen. 30g tryckmix blandas med 2 dl ljummet vatten – och så grahamsmjöl (ca 110g), vetemjöl (ca 160g) och salt. Rör runt till en deg och låt den vila medan du rör samman världens enklaste fyllning!

Fyllningen består av 150g spenat, 3 ägg och 200 g keso. Jag rörde samman allt i en bunke men vill man så kan man försteka spenaten lite.

Tryck ut degen i en form och häll i fyllningen. Sist tryckte jag i tomaterna.

Grädda i runt 45 minuter på 175 graders värme.

Så enkelt alltså! Här finns fler tips och recept! 

paj 5M0A0867 paj 5M0A0862 paj 5M0A0874 paj 5M0A0898 paj 5M0A0904 paj 5M0A1182

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Jag vet inte om du vill skriva om kost i mer generella termer, som hur du tänker och vad du väljer och väljer bort i din vardag? Jag är nämligen lite vilse i pannkakan just nu (även om jag undviker pannkakor) efter en viss kosthållning som följts av mindre strikt tänk som inte funkat fullt ut. Nu vill jag verkligen äta nyttigt, dvs bra för kropp och själ i kanske 9 dagar av 10, dag 10 kan jag ju välja det som bara är gott om jag önskar :). Men så kommer jag fram till att jag inte VET hur jag bör äta längre. Vilken linje ska jag liksom följa, var ska jag hämta min inspiration? Att vitt mjukt bröd och raffinerat socker inte är bra vet de flesta, men hur väljer man i övrigt när det gäller gluten, laktos, fruktos etc? Jag mår inte dåligt av något egentligen så det är svårt att bara känna efter. Om du vill skriva lite kring dina val och preferenser så vore det kul att läsa, men jag förstår om det kan bli problematiskt, beroende på hur man känner inför att sätta fokus och ord på kosten (ganska känsligt för många). Tack för en superblogg!

  A mamman 2016-10-07 08:19:39 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
  • Svar på A mammans kommentar.

   jag har skrivit rätt mycket om det men det var nog länge sedan. jag äter inte strikt åt något håll, men väljer gärna bra råvaror. jag är noga med kött och grönsaker; varifrån de kommer. väljer alltid så lokalt som möjligt t.ex. – men jag tänker att jag ska äta för kroppen och för själen och att vara för nitisk med allt blir snarare än stress än positivt för hälsan. en läsk ibland gör ingen skada – men läsk varje dag är inte optimalt. dvs den balansen, att aldrig utesluta.

   Sara Rönne 2016-10-07 16:25:15
   Svara
 • Wow vad fin paj! ser helt fantastisk ut

  Resthai 2016-10-06 20:16:43 http://resthai.se/att-resa-till-thailand/
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg