För några veckor skrev jag att jag slutade på mitt drömjobb – för att börja på ett nytt drömjobb. Nu har jag jobbat två dagar på det nya jobbet och ser framför mig många fler riktigt bra, utmanande men framförallt roliga jobbdagar.

Många har undrat vad jag ska göra, några har gissat. En del vet.

Sedan i måndags den 1 augusti är jag marknadschef på Holiday Club; det hotell i Åre som är överlägset störst sett till antal bäddar (nästan störst i Sverige sett till storlek på konferenser), som ligger precis mitt i byn med berget på ena sidan och sjön på andra sidan – och som håller öppet hela året.

När Holiday Club byggdes 2004 var det en stor milstolpe för Åre som by och regionen i stort. Nu laddar Holiday Club inför en ny milstolpe. Den som är i byn kan se att det händer saker och det pratas lite på byn.

Just nu byggs det ett gigantiskt inglasat gym på taket med utsikt över fjällvärlden – bland annat.

Tidigare i somras var jag med på möten med arkitekter, bollade skisser och funderade över typsnitt och färgskalor. I vinter kommer du som är i Åre att möta ett Holiday Club med ett nytt ansikte. Men redan nu kan du som bor på Holiday Club uppleva förändringen.

När du går genom entrén ser du att det står stora SUP-brädor längs ena sidan och när du bor på hotellet kan du med din familj och framförallt dina barn följa med – gratis – på flera olika typer av aktiviteter. Haka på en guide och följ med på vandring, prova på SUP, testa kajak, simma open water, gå hundpromenad, cykla – bara för att nämna några av aktiviteterna som kommer att variera beroende på säsong.

Ett av skälen till varför jag gick till Holiday Club var den nya VD:n Pernilla Gravenfors som tidigare kommer från Copperhill. Här är en artikel från DI Weekend från tidigare i år om Pernilla.

”Förr talade man om vart man hade åkt på semester. Nu talar man om vad man gjort” har Pernilla sagt i ett tidigare pressmeddelande och när jag pratar med henne så märker jag tydligt hennes passion för hälsa med bra mat och rörelse, dels för vuxna men framförallt för barn. Att få jobba med de bitarna på Holiday Club känns otroligt roligt – med en tydlig vision om att göra gott!

Tränings- och aktivitetskonceptet har redan smugits igång men kommer att vara fullt utvecklat till vintern. Då kommer du som gäst på Holiday Club också att se resultatet av de ”hårda och mjuka investeringar” (formulering lånat från en artikel i Östersundsposten) som just nu görs i hotellet. 20 miljoner kronor – för att prata konkreta siffror.

Nästan hela min första dag ägnades åt en workshop med en av Sveriges bästa – och om jag får använda det luddiga begreppet medvetna – kockar för att prata mat. Mat som kan göra gott för både människa och miljö. Holiday Club – jag gillar dig från dag ett!

Är du nyfiken på att veta mer om satsningarna som görs i Holiday Club så är den här artikeln från Besöksliv bra och konkret.

holiday club åre holiday club lobby holiday club easy kitchen

Bilder från ett winter workation som jag tillbringade på Holiday i vintras. Inte visste jag då att jag skulle jobba här bara månader senare!

0