ICA KLASSIKERN

Vänner, jag har antagit en utmaning. Jag ska genomföra simdelen av ICA-klassikern – häng på mig och gör det du också!

Jag tycker att det är skönt med mål som inte är så prestationsinriktade och med ICA-klassikern så gör du alla delarna som ingår i en svensk klassiker – fast fördelat på ett helt år. Perfekt för dig som vill få vardagen att gå ihop – och för dig och mig som vill få in nya träningsformer i vår träningsvardag.

Jag tror vi är många som är ganska träningsaktiva men som inte simmar regelbundet – men simning är hur bra som helst för väldigt mycket: dels för variationens skull, men också för att det gör dig starkare som löpare till exempel. För att inte tala om hur bra det är att aktivera bröstryggen (vid bröstsim) för oss som hänger mycket på en kontorsstol på jobbet (eller i soffan om kvällarna).

ICA-klassikern pågår hela året men det är från nu fram till den 4 september som du ska simma 3 kilometer – lika långt som Vansbrosimmet. Anmäla dig bör du göra på en gång! Det kostar 50 kronor att vara med (du behöver ha ett ICA-kort). Om du inte har möjlighet att simma så kan du även registrera rodd eller kajak som träning under denna period.

Det jag gillar allra bäst med den här utmaningen är att du kan registrera hur långt du har kommit – och få rabatt på bra livsmedel i takt med att du genomfört träningen och kommit närmre ditt mål. När du anmäler dig får du även en hel del rabatter, till exempel 50% på en hel del varor från frukt- och grönsaksdisken! Bra #win för att prata digitalspråk.

ICA KLASSIKERN

Från och med nu är det bara att köra igång med simträningen: augusti kommer bli min stora simmånad och det ska bli kul att göra något jag vanligtvis inte gör så mycket!

Jag kommer att genomföra de flesta simpassen i simbassängen på Holiday Club här i Åre där jag bor. Här har jag simmat förut – oftast under hösten när det varit mörkt, blött och kallt ute. De passen har jag sett som ren träningslyx eftersom jag alltid hoppat in i bastun en stund efteråt – och det finns inget som slår den känslan. I bastun kan man omöjligt vara stressad – särskilt inte efter ett simpass i bassäng där tankarna fått snurra fritt medan jag gjort längd efter längd. Ännu mer win alltså!

Ett av mina personliga delmål längs vägen kommer att vara att få till några meter open water i min simning. Det verkar ju så drömmigt att simma i en sjö på sommaren. Eftersom jag bor i fjällen blir detta en extra utmaning – men också en känsla jag vill ta in mot hösten. Mikael Rosén är hela Sveriges simguru och har delat med sig av sina bästa tips här!

Nu är det slutsnackat – anmäl dig så kör vi!

ICA KLASSIKERN

0