Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Fjällets lyxigaste krog

Det finns lyx och så finns det lyx. Bland alla femstjärniga hotell, uttänkta upplevelser i en uppbyggd värld och påpasslig service så finns det ändå en grej som slår allt det där: en måltid på fjället gjord på färska ingredienser, med makalös utsikt, härligt sällskap och utan stress. Typ såhär:

Åreskutan vandringsled IMG_4098 Åreskutan vandringsled IMG_4059 Åreskutan vandringsled IMG_4106

Katrin var förbi Åre en sväng under sina sista semesterdagar och jag kunde bjuda på solsken men blåst. Det var runt 16-18 grader i byn men uppe på Åreskutans topp blåste det 16 sekundmeter och det var skönt att dra ner mössan över öronen.

Åreskutan IMG_4039 Åreskutan vandringsled IMG_4048 Åreskutan vandringsled IMG_4132 Åreskutan IMG_4043 Åreskutan vandringsled IMG_4140 Åreskutan vandringsled IMG_4145 Åreskutan vandringsled IMG_4156

Vi tog Kabinbanan upp och gick den sista biten till toppen. Sedan valde vi den svarta leden (led nr 215) nedför berget – den går bitvis väldigt brant nedför och det gällde att hålla tungan rätt i mun. Efter ett tag anslöt denna led till den jag sprang på Lillskutan för några veckor sedan, och ungefär här valde vi att stanna för middag.

Katrin är fenomenal på det här med mat på fjället. Hon packade upp trangiakök och ingredienser; avokado, bacon, halloumi, färsk koriander, paprika, röd lök och små tortillabröd. Sedan brassade hon igång och så åt vi tortillas till middag och pratade om fjälltopparna vi såg rakt framför oss. Cirka hur bra som helst och en upplevelse som verkligen växer på mig ju mer jag tänker på den och minnena från igår.

Efteråt promenerade vidare och det är rätt så fantastiskt när man vänder sig om och inser toppen som man just kom från. Och hur Åreskutan egentligen är formad! Vi kom ner precis vid Totthummeln och tog den vältrampade stigen nedför Totthummeln och tillbaka till Kabinbanans dalstation igen. Då hade solen hunnit bli alldeles gulvarm och så småningom nästan hunnit ner bakom berget. Det blev en fin fjällkväll på nästan sex timmar och väldigt mycket andrum och kärlek till själen. Tänk om jag hade kunnat ge det till alla som behövde!

Som om inte kvällen var nog så bjöd den tidiga natten på säsongens första norrsken – som Katrin fångade på bild!

Åreskutan vandringsled IMG_4127 Åreskutan vandringsled IMG_4117 Åreskutan vandringsled IMG_4145 Åreskutan vandringsled IMG_4143 Åreskutan vandringsled IMG_4153 Åreskutan vandringsled IMG_4175 Åreskutan vandringsled IMG_4187 Åreskutan vandringsled IMG_4192 Åreskutan vandringsled IMG_4194 Åreskutan vandringsled IMG_4190 Åreskutan vandringsled IMG_4207 Åreskutan vandringsled IMG_4200

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Så klart att Katrin levererade! Trots att det blivit så mycket fjäll har jag fortfarande inte varit uppe på Åreskutan ”ordentligt”. Jag var i Åre på en konferens för ett par år sedan och lurade upp en amerikansk diplomat på fjället under vår enda lediga eftermiddag. Vi var inte klädda för fjället, det var ”grisväder” på toppen i liftvaktens ord och vi hade bara en turistkarta så gick omedelbart vilse i dimman. Det blev ett mini-äventyr men jag har inte sett utsikten så det finns kvar på listan.

  Kari 2016-10-01 19:13:53 http://forskojsskull.se
  Svara
 • Vilka underbara bilder, förstår att ni njöt av dagen!

  Jessan 2016-08-26 08:09:22 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • Vilken kväll!! Är så impad av Katrins fjällkock-kunskaper & fantasi 🙂
  Jag skulle verkligen kunna tänka mig att dela den där bakgården med er ❤️

  Katta Bucketlife 2016-08-25 19:08:52 http://wew.bucketlife.se
  Svara
 • Tack för fina bilder! Längtar verkligen till fjällen!

  Helene 2016-08-25 17:37:23
  Svara
 • Wow villa vackra foton! Ser magiskt ut!

  Hanna Göransson 2016-08-25 15:45:40 http://www.hurbrasomhelst.se
  Svara
 • Självklart den lyxigaste krogen in fjällen! Verkar som en härlig kväll för er och med norrsken, det kommer jag missa nu när jag flyttat till Wisconsin. I Alaska såg jag norrsken nästan varje kväll ibland, var nästan som man blev mätt på det, går det att bli mätt på norrsken liksom? De pratade om snö i väderleks rapporten för norra Alaska, hösten är där nu förstås, här i Wisconsin är det andra bullar. Fortfarande runt 25 grader varje dag, längtar till hösten och sweater weather som jag säger 🙂

  Ann Rumbleinthearctic 2016-08-25 15:27:26 http://ann-olsson.squarespace.com/blog
  Svara
 • Oj. Wow. Jösses. Så läckert.

  A mamman 2016-08-25 10:30:47 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
 • Mat på fjället är det bästa som finns! Vilken kväll ni fick 🙂

  Emma 2016-08-25 08:39:11 http://ptbyemma.se
  Svara
 • Bästa krogen! Och bästa avslutet på min semester, Tack x10000000!!

  Katrin 2016-08-25 08:00:03 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Finner inga ord..igen.. Galet!! En sådan kväll ska jag önska mig i present när jag fyller år nästa gång 🙂

  mari 2016-08-25 07:19:41 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Men alltså lägg av vad underbart det ser ut! Vill hoppa in i dina bilder.

  karin 2016-08-24 21:46:38
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg