Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Gymmet i Åre

Jag har en långsam helg. På snapchat berättade jag om hur det tog mig en hel pod att plocka fram kläder – och ytterligare en pod att faktiskt komma iväg. Jag åkte mot gymmet i Åre. Eller ja, just nu finns det ju inte så många gym som enbart är gym (fast snart finns det ett riktigt bra gym i Åre på Holiday Club) men det finns Åre utegym! Ett utegym som byggts med gemensamma krafter och som är av klassisk typ: gjort av stockar.

Jag tog med min TRX dit – som jag tyvärr glömde kvar så jag hoppas att alla som tränar där efter mig också lämnar kvar den så att den gör så mycket nytta som möjligt för så många som möjligt. Det vore trist om någon snodde med sig den, för då känns det som att det inte finns någon mening alls med att jag faktiskt glömde den.

Min första tanke var att springa runt Byxtjärn en bit bortom Fröå gruva men det var så många bilar på parkeringen (fler än det brukar vara vintertid) så jag skippade det helt och körde bara styrketräning. Först med att köra ett gäng benböj i TRX och sedan lite andra typer av benböj. Det är så roligt att se på träningstrender och hur man gör övningarna är väldigt mycket ett tecken i tiden. Just nu kör hela mitt instaflöde benböj i 3D till exempel.

Den form av benböj som gillar bäst just nu är när jag har en bänk, traktordäck, sten eller vad som helst som är i sitthöjd eller allra helst något lägre. Att sänka rumpan i ett benböj och knappt nudda bänken innan jag explosivt går upp (med stark höft) känns på något sätt roligare än att bara köra helt vanliga av oklar anledning.

Jag lyfte också lite stockar i det där utegymmet. Min favorit är att köra enarmspressar. Det känns som ett mer optimalt lyft än att använda sig av de utstickande träpinnarna som sällan passar ens kropps anatomi ändå. Då tycker jag att jag får bättre kontakt med musklerna genom att köra enarmspressar.

Den här helgen består av mycket långsamtid. Jag var på gymmet en timme och hade inte bråttom med något utan satt på en gymstock och filosoferade ett tag. Men det får vara så. Intentionen med den här helgen är mental återhämtning!

Den som följt min blogg länge vet att just den här tiden för tre år sedan tränade jag också mycket i utegym. Här har jag skrivit om Åre utegym precis när det byggdes.

Utegym Åre Utegym Åre Utegym Åre

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Långsamma helger är också helger. Underskattade men lika viktiga som fartfyllda ☺

  Katrin 2016-08-06 16:30:44 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Katrins kommentar.

   mycket sant – och jag njuter massor. synd att tiden går så snabbt bara, trots att jag är långsam!

   Sara Rönne 2016-08-06 20:40:07
   Svara
 • Härligt Sara! Och jag håller med dig – enarmspressar är grymma för att träna båda sidor lika mycket. Och för att känna sig extra stark! En av de övningar jag visade i mina filmer i utomhusgym härom dagen: http://trendotraning.se/2016/08/05/film-ben-bal-eller-overkropp-ovningar-i-utomhusgym/

  Ser fram emot det nya gymmet på Holliday Club och jag testade även ett annat när vi var i Åre senast. Kommer inte ihåg vad det hette, men det låg uppe på höjden med en fantastisk utsikt. Välutrustat och crossfit-inriktat. Du vet säkert vilket jag menar.

  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram

  Anna Trend o träning 2016-08-06 16:25:32 http://www.trendotraning.se
  Svara
  • Svar på Anna Trend o tränings kommentar.

   jag tycker överlag väldigt mycket om träning man gör en sida i taget!! yes, jag vet vilket gym du menar. är sällan där eftersom jag gillar bättre att träna ute. 🙂

   Sara Rönne 2016-08-06 20:40:49
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk