Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Haglöfs Åre Extreme Challenge (att känna att man lever)

Igår var det den 20:e gången som startskottet gick för Haglöfs Åre Extreme Challenge; en stor tävling i multisport där man paddlar några mil på Åresjön, springer över Åreskutan till Huså och sedan cyklar mountainbike på fjället och lite i downhillbanan och går i mål på Åre torg. På ett ungefär kan man säga att varje gren tar runt 2 timmar. Man tävlar antingen som solo, duo (man är två som gör alla grenar tillsammans) eller som lag (typ som stafett där varje lagmedlem gör en gren).

Vi såg till att stå och heja fram de som tävlade uppe på toppen av Åreskutan; så högt upp man kan komma. Vi tog kabin upp och sedan gick vi den sista biten till toppen (det är typ en kilometer).

Någonstans halvvägs upp omslöts kabinbanan av moln; sedan var det bara vitt runtomkring oss. Det blåste, var fuktigt i luften och rätt bitig temperatur. Mössväder!

Åre extreme challenge

Fjälltopparna är fina under solsken och blå himmel, men jag gillar det bitigare vädret också. Det är då man känner att man lever. Rätt klädd så gör det inget att det biter lite i kinderna. Och vet man var man är och var man ska så gör inte locket med moln någonting heller.

Hejarskaran uppe på toppen höll bättre kvalitet än kvantitet och vi gjorde vårt bästa för att heja fram de som tagit sig uppför 1000 höjdmeter och som härifrån Toppstugan bara hade utförslöpningen kvar till Huså. Rätt många sprang fel i dimman; och följde markeringarna på stenarna istället för snitslarna en bit upp och vi mötte en del svordomar när vi själva tog den stenmarkerade leden ner till kabin och mötte de som fick ännu fler ofrivilliga höjdmeter uppåt för att hitta till rätt led igen.

Åre extreme challenge Åre extreme challenge Åre extreme challenge Toppstugan Åreskutan Toppstugan Åreskutan Toppstugan Åreskutan

Hazel var med och hejade men blev gladast över den smått skitiga snöhög som hon hittade längs vägen som hon genast började leka på. Man får ta med hundar i Åre Kabinbana; men man får bara åka den kabin som går på högra vajern – varannan avgång alltså. Ofta avgår Åre Kabinbana var 20:e minut och då är det alltså var 40:e minut man kan åka med hund – vilket kan vara bra att ha i åtanke.

Toppstugan Åre vandringsled

När vi kom ner kändes det som sommarvärme och vi tog en fika på Café Torget och jag intervjuades av tidningen Utemagasinet innan vi hejade fram Malin i mål. Hon hade cyklat från Huså och växlat från Miranda som sprungit (och som jag såg alldeles för snabbt på toppen och knappt hann heja på). Tidigare på morgonen hade deras tredje lagkompis gjort den första sträckan och paddlat.

Toppstugan Åre vandringsled Toppstugan Åre vandringsled Toppstugan Åre vandringsled

PS. Såhär ser Åreskutan ut i helt annat väder

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Aldrig hört om den tävlingen faktiskt 😮 Var ngt nytt för mig. Låter spännande!

  Väldigt bra bilder!

  ♀ Sara Ben's ♀ 2016-07-04 12:29:18 http://SaraBens.com
  Svara
 • TACK för att support! Ni är bäst!

  Malin 2016-07-04 11:28:16
  Svara
 • Tack för grym support igår längs banan igår!! Blev så glad att se er däruppe i dimman! ???

  Miranda 2016-07-03 23:36:04
  Svara
 • Häftigt att vara med på plats & hejat fram Malin m.fl. Hon ser pigg & glad ut på bilden. Jag har själv varit uppe på skutan ett par gånger & vet hur långt & brant det är. Och i hårt väder dessutom. Starkt jobbat, ja även av hejarklacken 🙂

  Anna Trend o träning 2016-07-03 21:48:33 http://www.trendotraning.se
  Svara
 • Vad kul. Härligt att stå där uppe på toppen och heja, trots de sämre vädret. Har du kört den tävlingen någon gång?

  Mari 2016-07-03 19:03:14 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
  • Svar på Maris kommentar.

   verkligen!! nej – jag har aldrig kört. är ju inte någon tävlingsmänniska eller bergslöpare. haha.

   Sara Rönne 2016-07-03 19:11:49
   Svara
 • Så himla kul tävling (att titta på 😉 ). Förra året hejade jag fram min man i duo – då var det SÅ mycket snö på toppen! Folk åkte slalom bredvid… Och de som sprang utvecklade teknik för att snabbt slira ner på snön. Galet. Hoppas jag får uppleva den (hejandes) nästa år igen. 🙂

  Lisa / livet från den ljusa sidan 2016-07-03 13:42:54 http://livetfrandenljusasidan.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger