Jag tror på rörelse varje dag. Jonas Colting brukar skratta åt vilodagar och säga att varje dag är en träningsdag. Jag håller därmed lite oväntat med, men jag tror att allas vår begreppsbild av ”träning”, ”motion” och ”rörelse” rör till det lite för oss.

Vi behöver inte prestera i vår träning varje dag, inte heller springa intervaller eller ligga på rött bland pulsslagen. Men oavsett så mår vi bra av att ta hand om vår fysiska kropp – och vårt inre välmående – varje dag.

Jag sprang igår och valde att börja denna dag med yoga nere vid älven. Jag valde ut sju positioner och blandade det obekväma med det välgörande och kände hur kroppen mjuknade med hjärtslagen. Det var varken krångligt eller jobbigt – ändå är som vanligt tröskeln mycket högre än att ge mig ut och springa en timma.

Om du läst min blogg ett tag så har du märkt hur jag helst vill börja min dag med en medveten morgon, oavsett vad jag väljer att göra. Såhär skrev jag senast om det en dag i mars – och kolla vad jag gjorde då! Samma marker, samma skog, samma yogamatta – men en helt annan årstid och dag.

När jag kom hem igen så bakade jag rabarber i ugnen och åt tillsammans med grekisk yoghurt och massvis med blåbär och en äggmacka. En väl vald morgon!

yoga hälsingland IMG_9198 bakad rabarber IMG_9245

0