Välj ett ställe var som helst – bara det är utomhus. Lägg till en solnedgång (mellan kl 21 och 22 brukar vara bra). Kanske lite sommarvärme (dock ej nödvändigt). Välj några övningar du ska köra, med eller utan redskap (egen kroppsvikt funkar fint). Tacka dig själv – du har precis skapat världens vackraste gym.

Det finns inget vackrare än den magiska timme som uppstår när solen är på väg ner bakom trädtopparna eller dyker ner i horisonten bakom havet. Låt den tiden vara din träningstid en kväll i sommar, och du kommer förstå vad jag menar. Rulla ut yogamattan eller spring intervaller eller gör armhävningar till den finaste kulissen du kan tänka dig.

Mitt enda redskap för kvällen var en kettlebell jag fått i sommarpresent från Abilica. Den väger 8 kg och är ett fint komplement till min tidigare kettlebell på 16 kg. Bland annat gjorde jag bicepscurls – en övning jag inte tränat på evigheter eftersom jag för det mesta tränar mer funktionellt och aldrig riktigt prioriterar isolerade bicepscurls i min arsenal med övningar som jag har samlat i minnesbanken.

Jag har skrivit en mängd inlägg med olika tips på övningar med redskap du kan ha hemma – eller om du inte har några redskap alls. Klicka på något av inläggen nedan om du vill läsa mer om hur jag brukar lägga upp min styrketräning utan gymkort:

– övningar med gummiband

övningar med bänk (typ parkbänk)

träning med tegelstenar och några fällda trädstammar

träna med TRX (tips: gör din egen TRX billigt!)

bra övningar att göra med en medicinboll (ett av mina favoritredskap)

– och om du ännu inte packat undan dina alpinskidor – använd dem som vikt!

kettlebell träning kettlebell träning kettlebell träning golden hour kettlebell träning

0