Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Världens vackraste gym

Välj ett ställe var som helst – bara det är utomhus. Lägg till en solnedgång (mellan kl 21 och 22 brukar vara bra). Kanske lite sommarvärme (dock ej nödvändigt). Välj några övningar du ska köra, med eller utan redskap (egen kroppsvikt funkar fint). Tacka dig själv – du har precis skapat världens vackraste gym.

Det finns inget vackrare än den magiska timme som uppstår när solen är på väg ner bakom trädtopparna eller dyker ner i horisonten bakom havet. Låt den tiden vara din träningstid en kväll i sommar, och du kommer förstå vad jag menar. Rulla ut yogamattan eller spring intervaller eller gör armhävningar till den finaste kulissen du kan tänka dig.

Mitt enda redskap för kvällen var en kettlebell jag fått i sommarpresent från Abilica. Den väger 8 kg och är ett fint komplement till min tidigare kettlebell på 16 kg. Bland annat gjorde jag bicepscurls – en övning jag inte tränat på evigheter eftersom jag för det mesta tränar mer funktionellt och aldrig riktigt prioriterar isolerade bicepscurls i min arsenal med övningar som jag har samlat i minnesbanken.

Jag har skrivit en mängd inlägg med olika tips på övningar med redskap du kan ha hemma – eller om du inte har några redskap alls. Klicka på något av inläggen nedan om du vill läsa mer om hur jag brukar lägga upp min styrketräning utan gymkort:

– övningar med gummiband

övningar med bänk (typ parkbänk)

träning med tegelstenar och några fällda trädstammar

träna med TRX (tips: gör din egen TRX billigt!)

bra övningar att göra med en medicinboll (ett av mina favoritredskap)

– och om du ännu inte packat undan dina alpinskidor – använd dem som vikt!

kettlebell träning kettlebell träning kettlebell träning golden hour kettlebell träning

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger