Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Det var ljummet och ljuvligt och alldeles fantastiskt

Det blev två och en halv timme kvällsrull ikväll; på skogsväg och grusväg och lite skrovlig asfalt. Genom skog och förbi ängar och hagar. Till doft av nygödslad åker och nysågat trä. Och så den gyllene kvällssolen – en makalös golden hour.

Det är för alla dessa upplevelser som jag cyklar. För att se allt, känna allt och dofta allt. För fartvinden och uppförsbackarna. För att få kämpa lite och för att få njuta av belöningen; en utförslöpa, lite medvind, ett lyckorus.

Fy tusan alltså vad jag tycker om att cykla!

cykelblogg

Det blev min cyclocross ikväll igen. Jag måste köpa nya klossar till mina skor som jag har till min landsvägscykel; de är för slitna och har gjort sitt. Eftersom jag snabbt fick tänka om och byta ett kvällspass på mörkgrå och fin asfalt till några timmar i skogen på tomma och tysta snirkliga vägar där jag inte möter någon.

Jag gjorde snabbt en karta i huvudet och satte av. Jag valde mina Belle cykelbyxor som är hellånga – och en tunn underställströja och en supertunn Featherligt cykeljacka upptill. Hjälm och mina glasögon från Bliz på huvudet – och så mina sommarhandskar!

En detalj i mina cykelkläder som jag är väldigt noga med är mina strumpor. Jag vill att de ska vara riktigt rena och riktigt snygga. Ni vet hur vita plagg inte alltid är så vita när man tvättat dem några gånger? Jag kan absolut inte ha sådana urtvättat vita strumpor när jag cyklar; antingen ska de vara kritvita eller så ska de ha någon annan snygg färg. Idag fick det bli rosa eftersom mina kläder var rosa och lila.

Cyklar jag barbent så går jag däremot gärna emot cykelreglerna lite och väljer ankelkorta strumpor och inte de lite högre som är så klassiska för cykelsporten. Men det ska vara vitt! Och när jag cyklar landsväg vill jag ha vita skor!

cykelkläder

Såhär såg det ut ikväll. Det var ljummet och ljuvligt och alldeles fantastiskt.

cykling cykling cykling

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Vilken kväll. Vackert 🙂

  Mari 2016-05-05 11:44:01 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Fina bilder.

  Johan 2016-05-05 10:46:25 http://finest.se/soulful
  Svara
 • Jag får ju lite småpanik så här års, då det är lätt att få in kryp i munnen när man springer.
  Problemet borde väl vara ännu större när man cyklar (pga hastigheten). Eller är det bara jag som nojar mig för sånt…? Hehe!

  PS. När jag springer i skogen kan jag lätt ta urtvättade vita strumpor. Vem ser mig liksom? Och det är ju inte så att det är vita när jag är klar ändå… 😉

  Kram M

  Rund är också en form 2016-05-05 09:57:17 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Rund är också en forms kommentar.

   Haha jag tror ärligt inte de hinner in i munnen? Det är värre när man springer! Det som kan göra ont är när en större insekt, typ humla, inte hinner ut vägen och det blir typ en krock på kinden.

   Sara Rönne 2016-05-05 14:08:01
   Svara
 • Jag kan inte ha vita strumpor överhuvudtaget. Det är som du skriver att de blir så fula efter ett par tvättar!!
  Det blir ett fantastiskt väder denna helgen och det tackar jag för 🙂

  Cecilia 2016-05-05 08:14:37 http://www.nouw.com/lyckorus
  Svara
 • Vilken kväll! Vi hade en magisk solnedgång på kvällens mtb-runda. Korta cykelbyxor och tunn vindjacka. Vår på riktigt.
  jag gör lite som du, går emot reglerna när jag cyklar barbent, lite för korta strumpor. Fick föressten lite skäll av en spanjor förra året när vi var där nere och cyklade. Han stoppade mig vid ett rödlyse och påpekade barskt att korta strumpor inte hör till sporten..ehum tänkte jag.
  Vitt ska det vara, köpte fina vita landsvägsskor förra säsongen.

  Helena Enqvist 2016-05-04 22:24:30 http://www.helenaenqvist.se
  Svara
  • Svar på Helena Enqvists kommentar.

   haha vaaa? på riktigt! jag tycker nog att korta strumpor är snyggast plus att det faktiskt inte blir så himla fin cykelbränna med längre strumpor. nu får vi njuta massor av fin cykling – sverige välkomnade er hem med finväder!!!

   Sara Rönne 2016-05-04 22:27:20
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger