Jag har ett nytt favorithotell med allra bästa läge vid Central Park: 1 Hotel Central Park. Hotellet öppnades hösten 2015 och är en grönskande oas mitt på Manhattan. Alltså på riktigt; jag vet inte hur många växter som bor på det här hotellet!

Utsidan på hotellet är inbäddat i murgröna och trenden följer med ända in på rummet. Det är verkligen växter överallt; till och med i den mörka korridoren utanför dörren. Där växer allt det gröna vertikalt på väggen.

1 Hotel Central Park 1 Hotel Central Park 1 Hotel Central Park 1 Hotel Central Park

Nere i foajén står lådor med frukt som man får plocka ur och kranen i badrummet ger trippelfiltrerat vatten. När jag lyssnade på podden Veckans Bläcka (med Jennie Hammar och Karin Bastin) för någon vecka sedan så pratade de om de nya hälsotrenderna i Hollywood; en av dem var kranvatten. Det är ju inget som vi tycker är särskilt märkvärdigt – snarare tvärtom kanske. Det är konstigt att det är en trend eftersom det är så självklart?

Vid sängen här på hotellet står en söt liten kanna (i grönt glas, vad annars?) på en korkbricka som uppmanar till att hämta vatten från kranen.

1 Hotel Central Park 1 Hotel Central Park 1 Hotel Central Park

Det finns massa uttänka detaljer på 1 Hotel Central Park: till exempel så knäpper man inte bara av och på belysningen utan man justerar den beroende på vilket humör man är på. Vill man ha ”relaxed” belysning, eller ”bedtime” – eller kanske ”wakeup”? Dessutom kan man styra allting med en app – genom en iPhone som finns på rummet. Nyckeln till rummet är gjort i trä.

Fönsterblecket är brett och här finns kuddar så att man kan krypa upp i fönstret och kika ner på folklivet där nedanför. Drömmen!

1 Hotel Central Park 1 Hotel Central Park 1 Hotel Central Park 1 Hotel Central Park

…och sa jag att det är två rödljus (100 meter) till Central Park?

Fler tips på hotell i New York:

> The James i Soho (med fönster från golv till tak och fantastisk soluppgång i gymmet om man är morgonpigg – dessutom med cool takbar)

> NYLO Hotel på Upper West med Soul Cycle i grannhuset, närhet till Central Park och yogaställe bredvid

> The Hudson vid Columbus Circle (nära Central Park) som är billigt

1