Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nu ska jag börja springa

Jag är en löpare men jag springer inte alltid. Eller, såhär: ett löppass är alltid nära tillhands men under vissa veckor är löpningen lite slaskträning, när jag inte orkar göra något annat. Andra tidpunkter är löpningen något jag gör dedikerat och med syfte.

Och jag tänker att det är nu jag ska börja springa med syfte för den här säsongen.

Det jag skulle vilja ha inför det är faktiskt ett par nya löparskor. Eller helst flera: jag behöver nya terrängskor (lätta och smidiga med bra grepp på blöt spång och sten) och nya mängdskor (jag trivs så himla bra i Adidas Ultra Boost men är nyfiken att prova på nya Pure Boost).

Den här veckan är målet 2-3 löppass. Rätt så korta för att komma igång mer regelbundet på ett bra sätt och mest för att hjärnan och musklerna ska hitta rätt. Ett av passen kommer att vara i form av intervaller men jag har inte bestämt ännu om det blir tröskelintervaller eller backintervaller.

De asfalterade vägarna ligger torra här i Åre men där det aldrig varit plogat i vinter är snön fortfarande djup och tungsprungen. Om det blir kalla nätter kan nog skaren ligga fin på morgonen och bjuda på fint underlag.

Om du också står inför årets första löppass – eller ska börja springa lite mer än tidigare, så tycker jag att du ska läsa detta:

> misstag du gör som löpare

> testa det här: trail safari!

Om du vill springa men tycker att det känns segt att komma upp ur soffan. Då har jag ett tips jag skrivit om många gånger förut: tänk att du ska springa i 15 minuter. Ja, bara en kvart! En kvart är inte så mycket, det grejar du – eller hur! Det är knappt jobbigt!

En kvart bortåt ger dig också en kvarts löpning hemåt – vilket blir ett bra pass på 30 minuter och det bästa sättet att lura hjärnan på!

löparblogg löparblogg löparblogg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Kvart-tricket är det bästa. Går att utöka till mer också.
  Om du inte MÅSTE ha Adidas kan jag verkligen rekommendera Saucony Kinvara-serien. Älskar den som Anders Fahlen älskar sin pistmaskin.

  Johannes 2016-04-07 23:42:25 http://www.komigenjohannes.com
  Svara
  • Svar på Johanness kommentar.

   japp, älskar att tänka att jag ska bara springa 45 – och så blir det 90. brukar tänka ”jag ska bara springa en pod” och så blir det två poddar. toppen på långpass! det var länge sedan jag sprang i saucony, hade ett par A2-skor för länge sedan. gillade dem!!

   Sara Rönne 2016-04-08 17:32:38
   Svara
 • Det där med att springa bort en kvart och sen ta sig hemåt är så himla bra. Den brukar jag köra på under semestrar på nya ställen när man inte vet någon bra runda. 🙂

  Matsdotter 2016-04-05 08:21:51 http://matsdotter.com
  Svara
 • Härligt! Heja dig 🙂

  Mari 2016-04-04 20:20:44 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Ja den där löpningen känns som en färskvara. Borde ju också börja springa lite mer dedikerat eftersom att jag har anmält mig till ett trail-lopp…

  Anna 2016-04-04 15:17:50 http://annamjansson.se
  Svara
 • Happy running season! <3

  {"author":"Mia" 2016-04-04 13:34:09
  Svara
 • Tack för pepp! Låg i soffan med datorn på magen och bara.. Nä, jag vilar idag. Klickar mig in här och jag tänkte att det här är väl ändå ett tecken på att jag bör springa, haha! Så jag hoppade på löpbandet och sprang backintervaller. Tack och bock! Kram

  {"author":"Angelica" 2016-04-04 11:50:12
  Svara
 • Åh, jag gillar begreppet mysjoggar som någon har skrivit i kommentarsfältet förMisstag du gör som löpare.

  Jag är ingen joggingmänniska alls. Mer en walking kind of girl, går gärna långt, länge och ofta men att knyta på joggingskorna det tar emot. Men efter en vecka tillsammans med en Sibirian Husky börjar jag så smått smälta det faktum att vi behöver komma igång med lätt jogging tillsammans. Förhoppningsvis får jag lite draghjälp i uppförsbackarna. Det som ligger närmast mitt hjärta är (utan att ha provat det ännu) trailrunning i skogen. Nu blir det ett steg i taget med att komma igång. Korta korta distanser till att börja med. 15 minuter är en överkommlig start. SMART mål – realistiskt och mätbart. Tack för joggpeppen 🙂

  Angeliqa 2016-04-04 09:54:50 http://www.vandringsbloggen.com
  Svara
  • Svar på Angeliqas kommentar.

   jag tycker det finns olika saker för allt. 🙂 det är kul att springa med hund och att springa stig är allra roligast. ni kan nog cykla med er hund också, kan vara bra för variationen när man inte är så pigg på att springa!!

   Sara Rönne 2016-04-04 14:27:55
   Svara
 • Jag måste också ta tag i löpningen pronto ananrs kommer dom där två fjällmarorna jag ska springa i höst att bli lite väl tuffa… Behöver också nya traildojjor då mina Salomon Speedcross 3 behöver ersättas och min Inov-8 TrailRoc 245 behöver ett par att alternera med. Tittar på Inov-8 X-Talon 212 men funderar på om dom för tunna (i dämpningen) för så lång löptid som de kommer att bli.

  Hasse 2016-04-04 09:40:20 http://www.hassegustafsson.se
  Svara
 • I mina ögon är du en superlöpare men det är intressant att läsa om hur du också börjar om ibland och sätter nya mål. Jag sprang ett millopp i helgen! Nervöst innan men det gick bra. Undrar dock hur man ska tänka med tiderna, när ens egen mätning (som man använder vid alla andra pass) visar att loppet är lite längre än 10 km? Såklart fick jag den tid jag fick på loppet, men för min egen jämförelse är det kanske ändå tid från egen klocka eller app jag ska spara? Hur gör du vid dina lopp?

  A-mamman 2016-04-04 08:38:07 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
  • Svar på A-mammans kommentar.

   ja, egentligen är det nog inte vad man gör utan synen på sig själv. 🙂 jag springer faktiskt lopp utan klocka och tänker att man inte kan jämföra ändå pga inget lopp är det andra likt. men om loppet är kontrollmått skulle jag gå efter loppets tid.

   Sara Rönne 2016-04-04 09:00:59
   Svara
 • Så härligt det låter! Nu är egentligen tiden då jag brukar återuppta löpningen för säsongen och det känns minsann lite vemodigt att inte kunna ge mig ut i spåret i år.

  Sandra 2016-04-04 07:42:54 http://atilio.metromode.se
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   men du har ju fina saker att se fram emot. kram!!! ps. skogen är ju fin också när man går! 😉

   Sara Rönne 2016-04-04 09:01:41
   Svara
 • Det är så härligt att möta våren i löpspåret! Jag brukar tänka att det viktigaste är att öht komma ut när jag ska komma igång efter ett längre uppehåll. Jag får en bra känsla i kroppen när det är relativt lätt att nå mina uppsatta mål 🙂

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-04-04 07:14:14 http://vegokak.se/
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger