Om en vecka är det påsk. Hjälp, det var ju nyss sportlov? Även om tiden rullar på lite för snabbt just nu så inledde jag påsken redan häromdagen – jag bakade små morotscupcakes som var alldeles gyllene och så passade jag på att ge bort några till min frisör som kapade min lugg till rätt längd igen.

Det är flera år sedan jag firade påsk på ett traditionsenligt sätt. Och inte heller är 2016 året då jag letar påskägg och undrar om det är fågel, fisk eller mittemellan. Men det gör inget, för med mina små bakelser så har jag fått lite påsk ändå.

cupcakes med morot

Om du vill baka något extremt enkelt så rekommenderar jag att du bakar dessa. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla dem, jag märker att jag redan är lite spretig med namnet. Påskbakelser? Morotsmuffins med frosting? Cupcakes? Ja, du får välja vad du tycker blir bäst – så fokuserar jag på att dela med mig av receptet som ursprungligen kommer från Elle Mat & Vin (min favorittidning när det kommer till mat och bakning)

 

Baka till påsk – recept på cupcakes med morot

 

Du behöver:

100 gram smör

3 ägg

3 dl socker

1/2 tsk malen ingefära

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl gräddfil

2 finrivna morötter

 

Till toppingen:

2 dl färskost

1 msk florsocker

1 finriven morot – eller finrivet skal från en citron (eller både och)

 

Gör såhär:

1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt ingefära och morot.

2. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda smöret med äggen och vänd ner mjölet. Blanda till sist i gräddfilen.

3. Ställ ut ca 20 formar på en plåt och fyll dem med smet.

4. Grädda på 175 grader i ca 15 minuter.

5. Blanda färskost med florsocker och toppa bakelserna med crèmen när de svalnat. Garnera med rivna morötter eller rivet citronskal – och pudra över lite mer florsocker.

cupcakes med morot IMG_1100 morotsbakelser IMG_1124 morotsbakelser IMG_1119

0