Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Forsaleden på vintern

Forsaleden utanför Pilgrimstad (en bit utanför Östersund) har länge varit en av alla de leder i Sverige jag velat upptäcka – den är ju listad som en av de vackraste! Det vet såklart Katrin – så hon föreslog att vi skulle kolla hur Forsaleden såg ut på vintern. Det var ett av de bättre förslagen jag hört, så idag när jag ändå skulle söderöver såg vi till att mötas upp vid en parkeringsficka utanför Pilgrimstad för att ta följde den sista biten på vårvinterblöta grusvägar.

Plusgraderna har gått hårt åt snön i norr så på vissa ställen tog vi av oss snöskorna och gick i våra vanliga kängor. Att gå i skogsgrönska för första gången på månader ger lite pirr i magen – men jag ser ändå fram emot den kommande tidens kyla och snöfall eftersom det ännu finns mycket vinter kvar att ta vara på.

Forsaleden

Sommartid åker man bil ända fram till där Forsaleden börjar, men nu såhär vintertid är de sista kilometrarna inte plogade. Den första biten kastade vi oss rätt ut i det obanade och gick längs med vattnet, men snart nog kom vi på den översnöade skogsvägen som bara är framkomlig på sommaren.

Just idag sken solen längre söderöver så molnen låg lite dystert och lurade på himlen; men jag kan verkligen förstå hur vackert det är när solen hittar fram till de porlande vattendragen och fallet där iskallt vatten forsar fram. Vi satte oss ner och hade picknick alldeles bredvid; jag hade kaffe i en termos och nygräddade bullar från Grädda.

Forsaleden Forsaleden

Något jag måste addera till min friluftssamling är ett sittunderlag som inte tar någon plats för fårskinnsfällen fyllde upp hela min stora ryggsäck från Osprey som jag fått (pressutskick).

Här är utsikten från vår picknickplats:

Forsaleden

Och ett stenkast från oss såg det ut såhär:

Forsaleden

Man kan ju inte tro det just nu men om några månader när snötäcket smält och vattnet värmts upp av sommarsolen så kommer människor hit för att bada i de små naturliga bassängerna som bildas – och det kommer dessutom att vara både varmt och skönt.

Jag vill om möjligt ännu mer komma hit i sommar för att springa Forsaleden, som är 7 km från punkt a till punkt b – och allra helst avsluta med ett dopp såklart.

Solen hittade jag förresten 26 mil från just Forsaleden och Pilgrimstad. När jag kom till strax utanför Bollnäs valde jag att vika av från den trafikerade landsvägen för att ta en mindre väg till där vi har vårt hus. Tjälen var på väg ur marken och gjorde vägen blöt och lerig men det gjorde ingenting för som solen strålade! Så pass att jag var tvungen att stanna för att ta en bild över Galvsjön:

Galven Galvsjön

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Ser helt underbart ut 🙂 Blev riktigt sugen på att åka dit i sommar. Kan du tipsa om boende i närheten, helst stuga.

  /Katarina

  Katarina 2016-03-19 08:14:18 http://Webbadress
  Svara
 • Härliga bilder. Forsaleden är ett fantastiskt ställe, har varit där mycket, både höst och vinter (inte så mkt på sommaren då är de för mkt folk)

  Fjällstårsan 2016-03-18 08:33:18 https://fjallstarsan.wordpress.com/
  Svara
 • När jag läser såna här inlägg så tänker jag att jag måste ut och utforska mina lokala omgivningar och leder mer. Det får minsann bli ett vårlöfte!
  Åh, älskar förresten bilden på Hazel! Hon har ett ansiktsuttryck som ser ut som om någon precis sagt något mycket, mycket korkat. Så söt 🙂

  Charlotta Sofia springer o trimmar" 2016-03-17 22:19:29 http://www.springerochtrimmar.se
  Svara
 • Tack för en riktigt bra förmiddag! Fina bilder du tog och inlägget skoj att läsa, blir utmanande att skriva ett eget nu 🙂

  {"author":"Katrin" 2016-03-17 21:59:46
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger