om mig

Stora listan till världen

Ressuget börjar göra sig påmint så jag stillade det lite med en lista som handlar om just resor. Listor som handlar om just resor inspirerar mig och får mig att tänka nytt. Svara på listan du med (länka gärna till din blogg så kan jag gå in och läsa dina svar) – det är härligt att antingen få längta lite, eller drömma sig bort!

Favoritutflyktsmålet på orten där du bor?

Om man bara gör en enda sak i Åre så är det att åka upp på fjället med kabinbanan – oavsett om det är sommar eller vinter. Åreskutans topp är nog min största Årefavorit om jag bara får välja en grej. Dessutom tar du dig hit alla årstider på året. Fast detta är den absolut jobbigaste vägen upp!

Var vill du helst möta våren?

I södra Europa – eller på Österlen. I slutet av maj 2010 var jag på en fantastisk löparhelg på Österlen – bilderna från då är inte så himla bra men här är ändå en återblick från en av dagarna.

Tre weekendstäder du gillar – eller tror du skulle gilla?

Jag kom fram till att jag tokälskade London när jag var där i november och Prag överraskade mig för några år sedan. Jag har bara varit i Köpenhamn en gång men skulle gärna uppleva det på nytt – och med nya ögon.

Ditt bästa sommarställe i Sverige?

Halmstad ligger nog en hårsmån före Åre – eftersom stränderna är längre och vattnet allt som oftast lite varmare…

Om du fick välja ett ställe i ditt grannland, var skulle du vilja åka då?

Enkelt: Lofoten.

Finns det något resmål du blivit nyfiken på från att ha läst en bok, tidningsreportage, blogginlägg – eller sett film?

Boken (och filmen) Wild gjorde mig nyfiken på trail running i USA.

Om du fick 20 000 kronor och en veckas ledig tid – var skulle du åka?

20 000 kr skulle knappt räcka för den hyrbil jag vill ha när jag kör Route 66 i USA.

Var finns paradisstranden?

I Florida.

Var skulle du helst åka med din bästa vän?

London!

…och var vill du åka med din partner?

Till Söderhavet eller någon paradisö.

Var skulle du helst vilja äventyra?

Jag skulle gärna springa trail i USA eller i England (jag har fastnat för Cumbria…) och åka skidor i Whistler eller i USA.

Av de ställen du varit på, i Sverige eller utomland, var skulle du helst vilja åka tillbaka?

USA som land, men Whistler (Kanada) som specifikt ställe.

Vilka resor, nästgårds eller långt bort, har du inplanerade?

Sydafrika i mars, Boston och New York i april och Nice i maj.

Dina topp tre drömresor i Sverige som du ännu inte upplevt?

En cykelhelg (racer) på Gotland på försommaren när ingen annan är där, en löpresa till Höga kusten och några dagar med havspaddling i Bohuslän.

Dina topp tre drömresmål i världen som du ännu inte upplevt?

Colorado i USA, Island (hela ön) och Antibes i Frankrike.

Sara Rönne Träningsglädje Åreskutan

Åreskutan – nästan på toppen!

22 kommentarer
 • Härlig lista! Den har verkligen spridit sig :)
  Route 66 i USA hade varit fantastiskt och en cykelhelg på Gotland låter också som en härlig upplevelse!
  Kunde inte låta bli att göra listan så här är min http://www.adrenalinas.se/min-lista-till-varlden/

  AdrenaLina 2016-03-21 09:36:49 http://www.adrenalinas.se
  Svara
 • Härlig lista! Havspaddling på västkusten har vi här också funderat på men det har aldrig riktigt blivit av. Höll på att ta med det hos mig också men valde Dalslands-tur med kajak och dressin istället. Här – http://www.dryden.se/2016/03/min-lista-till-varlden/

  Dryden - Traveler's Edition 2016-03-19 18:55:30 http://www.dryden.se
  Svara
  • åh, härligt!!! sommarlängt nu!

   Sara Rönne 2016-03-20 17:57:59
   Svara
 • Nu har jag också hängt på! :)
  http://www.freedomtravel.se/2016/03/var-lista-till-varlden/

  FREEDOMtravel 2016-03-15 07:34:53 http://www.freedomtravel.se
  Svara
 • Vilken rolig lista! Mycket ressug i min mage av den!

  Malin 2016-03-12 18:33:02 http://Litelangre.se
  Svara
  • :) kapa den!!

   Sara Rönne 2016-03-13 10:26:45
   Svara
 • Vilket inspirerande inlägg! Så sugen jag blev på att resa nu!
  Jag körde en copy på listan i min blogg :-)

  Camilla 2016-03-07 19:23:05 http://www.camillatranar.com
  Svara
  • skoj, ska in och läsa!!

   Sara Rönne 2016-03-07 19:28:10
   Svara
 • Härlig lista, jag hänger på! http://explorista.se/min-lista-till-varlden/

  Emmi i Österrike - explorista.se 2016-03-07 10:55:26 http://explorista.se
  Svara
  • kul – du är ju en globetrotter av rang!

   Sara Rönne 2016-03-07 16:51:32
   Svara
 • Härlig lista! Blir sugen på att också göra ett blogginlägg med mina svar… återkommer :-)

  Fantasiresor 2016-03-06 18:42:17 http://fantasiresor.se
  Svara
  • ja gör så!!

   Sara Rönne 2016-03-06 20:47:12
   Svara
 • Rolig lista! Härligt att drömma sig bort lite. För mig är det mycket Frankrike tankarna just nu, jag vill tillbaka till landet där jag bodde för ett par år sedan och utforska det mer. Men jag har också en och annan upplevelse i vårt avlånga land i tankarna, Stockholms skärgårds ger längtan och Höga Kusten Trail inspirerar. Kanske en lite oväntad bokinspiration har fört mina tankar till Nordpolen!

  Svara
  • åh, nordpolen! coolt.

   Sara Rönne 2016-03-05 18:05:59
   Svara
 • Nå fornærmer jeg nok alle fra Lofoten, men jeg vil påstå at Senja har mer å by på. Jeg føler Lofoten blir litt som å dra til Nordkapp for å se midnattsola, den kan man se hvor som helst ellers i Nord-Norge. Nordkapp er virkelig oppskrytt. Lofoten er jo fint, det er ikke det, men Senja og det området er enda penere og Senja har dessuten mer å by på og er mye mindre turistifisert. Det man finner i Lofoten finner man også på Senja + mer. Oi, får virkelig håpe du ikke har noen lesere fra Lofoten som leser dette nå…! 😉 Det er nesten som å banne i kirka å si at noe er penere eller har mer enn Lofoten *ler*

  L 2016-03-04 11:38:14
  Svara
  • Bra input! Undrar om vi var till Senja när jag besökta Tromsö… måste googla, känns så himla bekant. Fast vi åkte ju bara bil då!

   Sara Rönne 2016-03-04 15:53:34
   Svara
 • Jag älskar det fotot!! Vilken rolig lista den här fredagen, det är alltid roligt att få inspiration. Jag lånade den och skrev min version och du Lofoten vill jag också till någon gång, det verkar så vackert. http://www.claraedvinsson.se/2016/03/listan-om-resor/

  Trevlig helg!

  Clara Edvinsson 2016-03-04 09:36:34 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
  • ja, kör i vind!!

   Sara Rönne 2016-03-04 15:53:56
   Svara
 • Kul att läsa en riktig reselista! Själv drömmer jag lite om Centralasien just nu. Men i vår blir det nog Slovenien och Kroatien, och kanske något mer, vi får se 😉

  FREEDOMtravel 2016-03-04 08:56:32 http://www.freedomtravel.se
  Svara
  • åh, berätta om slovenien!!

   Sara Rönne 2016-03-04 15:54:11
   Svara
   • Vi kommer förstås berätta om Slovenien när vi varit där (april)! Nu har jag hängt på och gjort listan också :) Jag provade att lägga in länken här, men vet inte om kommentaren kom fram? Men det är ju det senaste inlägget på bloggen…!

    FREEDOMtravel 2016-03-15 07:36:39 http://www.freedomtravel.se
    Svara
    • nu kom länken fram, var tvungen att godkänna kommentaren. ska in och läsa din lista!

     Sara Rönne 2016-03-15 19:39:41
     Svara
Visa alla kommentarer
Skicka Kommentar

Tack, din kommentar publiceras när den godkänts av en redaktör.

Man
nycstreetjournal
senaste
Man
Johan Hurtig
5 tim
Man
Kevin Triguero
6 tim
Lifestyle
Sanne Alexandra
6 tim
Lifestyle
Dasha Girine
8 tim
Creative
Linn Wiberg
8 tim
Hälsa
Raw Clarity
9 tim
Home
Sanna Fischer
9 tim
Lifestyle
Tess Montgomery
10 tim
Lifestyle
Linn Herbertsson
10 tim
Mode
Petra Tungården
10 tim
Mode
Emelie Wikström
11 tim
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
12 tim
Man
Philip Conradsson
13 tim
Hälsa
Josefines Yoga
14 tim
Home
Andrea Brodin
14 tim
Hälsa
Träningsglädje
14 tim
Creative
Sandra Beijer
14 tim
Creative
Sandra Hjort
15 tim
Home
Amelia Widell
15 tim
Creative
Flora Wiström
15 tim
Man
Martin Hansson
16 tim
Hälsa
Fannie Redman
16 tim
Man
Charlie Lindström
16 tim
Mode
Pamela Bellafesta
17 tim
Man
Niklas Berglind
17 tim
Hälsa
Anja Forsnor
18 tim
Home
Julia K
18 tim
Hälsa
PT-Fia
18 tim
Mode
Fanny Ekstrand
20 tim
Creative
Sara Edström
20 tim
Hälsa
Foodjunkie
1 dag
Mode
Linn Eklund
2 dag
Hälsa
Hanna Göransson
4 dag
Home
Daniella Dansson
5 dag