Stockholms största restaurang har öppnat på Mäster Samuelsgatan 19. Det är stjärnkockarna Melker Andersson, Danyel Couet, Martin Vall och Jonas Svensson som öppnar restaurangen Mother i Stockholm – med fokus på frukost, lunch och middag helt utan vitt, raffinerat socker.

Att det skulle vara en hälsorestaurang vill man inte riktigt mena, men det ska ändå vara bra mat. Istället för vitt socker använder man till exempel honung, agave, björk- eller kokossocker.

Till restaurangen Mother går man från tidig morgon (runt 7.30) till sen kväll (typ kl 01 förutom måndag-tisdag) och möts av en skön avslappnad stämning som passar de flesta sällskap antingen om man vill slinka in spontant eller boka bord. Här är deras sajt!

Restaurangen är uppdelad i flera olika delar vilket ger en skön dynamik lite beroende hur man vill sitta och vilken stämning man vill ha. Jag och min sambo valde ett högt bord med barstolar för att få lite översikt.

I alla bord finns som inbyggda skärmar där du scrollar igenom menyn och beställer vad du vill ha genom en app; sedan serveras rätterna direkt efter beställning. Ett lyckat koncept eftersom man kan välja att äta lite olika saker i sällskapet.

Jag valde ett antal smårätter (kronärtskockssoppan var riktigt bra) medan min sambo åt en ”bowl” (kött, nudlar och grönsaker i buljong). Sedan blev han också sugen på en soppa och beställde in det med.

Efteråt tog jag en cappuccino och så delade vi på två efterrätter. Bland annat en glass på citron och korngräs som var makalöst len och god. Just då stod Melker bakom disken och det är ju kul med en touch av stjärnkock!

I en intervju har Melker sagt att Mother är hans mest personliga restaurang och vi vill ha med den sympatiska omtanken om människan, miljön och jorden. Restaurangen är i ett miljömärkt hus och alla material är certifierade. Vi har till exempel ett visst tryck i vattenkranarna, så att det inte ska gå åt för mycket vatten.

Tanken är att Mother ska vara ett bra ställe för de som är vegetarianer, veganer eller som har allergier. Många av rätterna är gluten- och laktosfria och man har märkt ut de rätter som innehåller gluten, istället för tvärt om.

Gillar du sådana här typer av ställen ska du absolut gå och fika eller äta på Paradiset Matmarknad!

Restaurang Mother i Stockholm Restaurang Mother i Stockholm Restaurang Mother i Stockholm Restaurang Mother i Stockholm Restaurang Mother i Stockholm Restaurang Mother i Stockholm Restaurang Mother i Stockholm

0