Jag är i Stockholm. Bland puls och trängsel och allt nytt och härligheter. Som vanligt blandar jag mina dagar här med skönt häng hemma i lägenheten och jobb på café som samsas med en frukost eller lunch med en vän. Idag hann jag med dubbla kaffe på Café Pascal och ingen kaffe alls men ändå lite tid på Kaffeverket.

Även om jag boostar mitt förråd med inspiration och fyller på min verktygslåda med smart input från mitt nätverk, så har jag en skugga med kvävd dysterhet som liksom följer efter mig. Inspirationen från ett möte försvinner snabbare än vanligt, och känslorna trängs inom snävare ramar. Vissa dagar är så, även om inget allvarligt har hänt och jag på riktigt inte är varken ledsen eller bekymrad över något. Dagens värsta är bara att jag inte sprudlar.

Som alltid när jag är i stan så har jag vissa måsten; saker jag längtar till när jag är här. Caféjobb är en av de sakerna – men också att träffa personer jag inte sett på länge, och det gör jag oftast ute på stan. Eftersom jag har en förmåga att alltid glömma bort vilka ställen jag är nyfiken på att prova, och därmed alltid bestämmer dejt på något tryggt och kanske lite tråkigt, så kommer här min lista till mig själv (och kanske till dig, om du vill) över ställen att prova.

 

Ställen jag vill prova för bra frukost i Stockholm:

 

Nytorget 6

Newt (gamla Vurma på Kungsholmen)

Pom & Flora

Urban Deli Sveavägen

(Klassiker jag gillar är Café Pascal, Kaffeverket och Mellqvist)

 

”Nya” restauranger i Stockholm som jag är nyfiken på:

 

Motherhood (som kör helt sockerfritt)

Le Rouge

Meatballs for the people (Bockholmengruppen står bakom denna restaurang – som med Nybrogatan 38 och Nytorget 6 och stället där vi åt julbord som också ska vara väldigt fint på sommaren)

Koloni Biblioteksgatan

Ljunggrens nya Råbaren (de har också frukost)

(Klassiker jag gillar är Griffins Steakhouse och Kommendören)

 

Om du har testat några av ställena som jag är nyfiken på – berätta hur det var! Eller om det finns fler ställen som måste upp på min lista…

Sara Stockholm icebreaker IMG_6067 Sara Stockholm icebreaker IMG_6068 Stockholm Sara IMG_6083

0