Det är något magiskt med Johanna Andersson; med hennes sätt att vara, prata och guida oss på mattan. Trots att jag aldrig riktigt lyckats tämja yogan minns jag hennes klasser med värme. Därför var det extra härligt att få göra en intervju med henne till Metro Mode Hälsa.

När jag läser vad hon tycker om yoga så är det nästan så att jag blir sugen på att ta upp mitt yogaliv igen. Såhär säger Johanna:

För mig innebär det intelligens, närvaro, kontakt, smidighet, styrka. När jag yogar är det som att jag tar hand om min kropp och själ. Det är aldrig ett straff, en strävan efter något jag inte är eller har. Jag känner mig som ett lejon som slickar sin päls. Sen gillar jag att lägga in lite explosivitet så att pälsen rufsas till lite då och då; som thaiboxning, kettlebell, tyngdlyftning och ibland löpning.

Dessutom beskriver hon känslan av ”vältränad” på ett fantastiskt bra sätt; långt bortom kilon och vikter och tider:

När jag känner mig vältränad kan jag hoppa in på de flesta pass och känna att jag hänger med styrkemässigt och konditionsmässigt men kanske framförallt att jag har intelligensen i nerv och fascia att utföra rörelserna på det smartaste och effektivaste sättet efter min kropps förutsättningar.

Jag tycker att det är träffande att Johanna plockar in ordet intelligens i när hon pratar om träning. Har du tänkt på träning på det sättet förut?

> Här läser du hela intervjun med Johanna Andersson

Fler personer som jag intervjuat till Metro Mode Hälsa är till exempel Kalle Zackari Wahlström (som också säger sjukt bra saker).

Och om du undrar över min yogaresa så är yoga något som alltid legat i mitt bagage; just nu är det nerpackat längst ner i väskan men ett tag hade jag det väldigt lättillgängligt. Jag har varit på yogaresor och jag har gillat bikram (men aldrig ”vanlig” ashtanga) – till exempel. Såhär kunde det se ut då:

> Känslan efter Hot Mojo yoga på SATS

> En januari för några år sedan utmanade jag mig själv med att yoga 30 minuter varje dag

> …och ibland skrev jag inlägg med rubriken ”jävla yoga” också

Johanna Andersson yoga

Foto: Johanna Andersson

 

0