Den här helgen är efterlängtad. Jag ligger lite back på allting nu; till och med sömn även om det var tänkt att jag skulle prioritera det, och det ska bli skönt att få en dos av lugn och ro och få andas in den där helgkänslan som alltid ligger som ett skönt filter just på helger. Trots längtan efter ingenting så finns det ändå massor jag vill göra. Typ det här:

1. Ta en dag i backarna här i Åre. Alltså det är så ljuvligt ute just nu så det är inte sant. Det är verkligen världsklass i pisten. Grattis alla ni som snart är på väg upp. För egen del längtar jag mest efter att hänga i Ullådalsbackarna och ta det lite piano för att istället finslipa teknik. Det är lite som med styrketräning; ibland är det bra att backa hem och nöta grundteknik. Skidlärare och personliga tränare alltså; bra grejer. Passa på att läsa detta innan du ska åka skidor!

2. Åk en långrunda längd. Gärna upp mot 90 minuter eller så. Och inte ha så bråttom. Kanske åka en längre sväng i Edsåsdalens turspår.

3. Äta våfflor i en våffelstuga och invänta januariskymningen. Det finns ett gäng att välja bland, men Lillåstugan i Ullådalen är rätt nära till hands. Varm choklad med grädde är också obligatoriskt!

4. Poppa popcorn och ringla över choklad och strössla med havssalt (och ha tålamod att låta det stelna innan man äter det). Jag kan ju passa på att se de sista avsnitten av The affair samtidigt.

5. Fylla termosen med varm choklad och bara gå ut i tystnaden och bara vara ett litet tag.

6. Kanske testa något nytt. Jag fick tips om längdspår en bit bort och kanske därmed beger mig mot Landön… fast det är lite väl långt.

7. Baka något ljuvligt en kväll. Jag har ett gäng saker på min lista och äppelkanelbullar är definitivt en av de sakerna.

8. Styrketräna. Ja men faktiskt. Jag är så sugen!!

9. Lyssna mycket pod och promenera; jag har alltid haft 10 000 steg som mål men nu har jag satt det till 12 000. Enkelt med hund, men just nu är Hazel i Hälsingland och då är det svårare…

10. Basta. Det är inte lika kallt som för någon vecka sedan men en löptur och en bastu alltså; världsbra kombo!

Ja, överlag så är jag alltså riktigt pepp på helg. Synd bara att den är så kort för jag vet omöjligt hur jag ska få plats med alla de där tio punkterna på mina helgtimmar.

Vad ska du göra i helgen?

Sara Rönne Åre

0