Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

5 restaurangtips i Åre

Vilka ställen jag gillar att gå och äta på i Åre varierar lite under säsongen. Just nu skulle jag helst välja någon av dessa:

Capo, Åregården

Trevlig italienare med vettiga priser. Menyn är bra rätt igenom och inredningen mörk och murrig fast på ett modernt sätt. Det finns ingen vettig sajt så ring för bord.

Fjällpuben

Svensk fjällklassiker i modern tappning. Här äter och dricker du gott. Bitvis stimmigt, är man på rätt humör så adderar det till stämningen. Här kan ni se några bilder därifrån (men det drivs idag inte av Melker utan av Marcus Aujalay)

Supper Åre

Kul ställe för kompishäng; här delar man på rätterna. Rätt så ung publik och inte så ”fjälligt”. Bilder från Supper Åre.

Åre Crêperie

Gotlandsfavorit som hittat till Åre. Perfekt för en måltid som inte nödvändigtvis behöver vara middag. Öppet året om vilket ger stället pluspoäng, dessutom den mest barnvänliga restaurangen på min lista. Såhär ser det ut på Crêperiet i Åre.

Bergstugan Fröå Gruva

Bara för att det inte finns så många sådana här ställen kvar. Åre Fjällsätra (i Undersåker) hör till samma kategori med ”riktig mat på hederliga ställen”. Här är Bergstugan i Fröå.

Bubblare: Lounge 385 för luncher (salladen är enorm), Granen för att det är ett lugnt ställe med byns godaste drinkar, Vinbaren för att det är mysigt och alltid bra (men har samma ägare som två av de andra ställena på listan), Werséns för goda pizzor (men som får minus eftersom man inte kan boka bord).

Högoddsare (eftersom jag inte provat ännu): Arne’s som är det nya stället i hajpade Ölbarens lokaler och restaurangen på Hotell Fjällgården som sägs ha goda fish tacos. Även Raw på Bygget som jag har varit på en gång men som jag måste besöka igen eftersom det var så länge sedan sist.

IMG_8501-wersens-bar.jpg IMG_8491-wersens-pelle-janzon.jpg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Har aldrig varit i Åre tyvärr

    retrorganic 2016-01-08 10:09:31 http://www.retrorganic.com
    Svara
  • Alltså, att bo i Åre känns som att det borde vara den perfekta platsen. Du får så många möjligheter till att uppleva saker, natur, mat osv. Lite som i Sälen där jag bott under 4 år. Här på landet (Äppebo), så saknas tyvärr matupplevelserna – det finns inte direkt ett stort utbud när det handlar om god mat och dryck. Det blir hemmamiddagar i första hand. Tur att jag har ett jobb där jag flyttar mig runt till olika miljöer, får passa på då att äta och dricka gott. Ha en härlig dag!

    Lena 2016-01-08 09:22:12 http://frokenappelbo.blogspot.com
    Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg