Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Bucket list USA – Land of dreams

Om jag bara fick resa till ett enda land så skulle det tveklöst vara USA. Och om jag av okänd anledning inte fick välja USA så skulle det bli Kanada. The American dream lockar mig på helt andra sätt än den klassiska tolkningen. Jag fascineras snarare över att allting är så mycket mer i Nordamerika; träden är grönare, snön är fluffigare och stjärnorna är större.

Det finns en mängd saker jag vill uppleva i USA och Kanada, och jag tänkte skriva ner dem som en bucket list i det här blogginlägget. Det är en lista som kommer växa i och med att jag upptäcker nya saker och drömmer mig till fler ställen. Vem vet, kanske har du också en drömlista över vad du vill uppleva i USA och Kanada – eller någonstans du varit som jag inte får missa?

 

Bucket list USA:

 

> Åka på roadtrip på Route 66 (ungefär här börjar den)

> Åka till Colorado under sommaren och springa trail (jag inspireras av den här bloggaren)

> Åka Highway 1

> Åka skidor i Aspen och i Vail

> Springa ett millopp i USA (halvmarathon funkar också)

> Åka till östra Kanada (typ Newfoundland eller Nova Scotia)

> Besöka San Fransisco

> Uppleva Grand Canyon (och gärna göra något träningsaktigt)

> Uppleva Yosemite (och gärna göra något träningsaktigt)

> Åka till Maine

Jag har rent generellt varit mycket mer på östra sidan av USA. Jag har bland annat gjort en road trip längs hela kusten från Boston till Miami och varit väldigt mycket i just Boston och New York. Här är lite USA-inspo för dig som längtar dit oavsett om du aldrig varit i USA eller om du vill tillbaks igen:

> Några bilder från Miami beach (den andra gången jag var där). Jag älskade att springa längs strandpromenaden och jag tokgillade vårt hotell!

> Stränderna i Florida är några av de bäst jag upplevt i världen – här i Panama City Beach. Och den här rundan gick inte av för hackor – varning för alligatorerna!

> Jag älskar, älskar, älskar road trips!

> Jag har varit i Boston många gånger om våren och såhär kan det se ut! Eller såhär!

> Montreal (Kanada)!

> Jag kunde Toronto (Kanada igen) utan och innan förut eftersom jag bott där, men inte nu längre. Däremot var jag brudtärna en gång, på en kompis bröllop. Hon var kanadensiska och italienska – han var australiensare.

panama city beach sea view panama city beach majestic hotel panama city beach

Bilder från vår balkong i Panama City Beach

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Wow vilken underbar bucketlist. Jag håller helt med om att allt är mycket mer i Nordamerika. Jag har rest i bil från norr ner till halva USA och det är fantastiskt. Jag har varit i Niagara Fallen två gånger. Mycket turister men så mäktigt vackert.

  Dela gärna din bucketlist hos mig. Tänkte samla bucketlist så kan vi peppa varandra framåt. I detta inlägget http://dorro.se/bucketlist2016/2016/01/10/dela-med-dig-av-din-bucketlist-sa-peppar-vi-varandra-hela-aret/

  Dorotea Pettersson 2016-01-10 20:29:36 http://www.dorro.se/bucketlist2016
  Svara
 • Utahs nationalparker är fantastiska. Fick tips om att skippa Grand Canyon till förmån för Bryce Canyon när vi var där http://resfredag.se/bryce-canyon-the-kingdom-of-hoodoos/ – så det gjorde vi! Åkte också till Zion National Park och The Arches. Så. Himla. Fint. Vi var också uppe i Park City där de har grym skidåkning.

  Och ja, jag älskar USA. Jag har betat av Hawaii, Kalifornien, Utah, Nevada, Florida, och NY (både staden och jobbat en sommar i Upstate New York), men har SÅ mycket kvar att se och göra där borta. Just nu drömmer jag om att åka till Hamptons och att uppleva Chicago. Hm, undrar hur jag ska få till det!?

  Resfredag/Annika 2016-01-09 20:34:38 http://www.resfredag.se
  Svara
 • I höstas körde jag San Fransisco, Highway 1, Los Angeles, Las Vegas, hike i Grand Canyon, Death valley, hike i Yosemite och sedan tillbaka till SF, cykel över Golden gate, till Muir woods och titta på redwoodträden.

  Åker gärna tillbaka och vandrar lite mer i både Grand Canyon och Yosemite..!

  Lina 2016-01-08 17:42:43 http://www.linaleverlivet.nu
  Svara
 • delar verkligen USA-kärleken med dig. Vet inte vad det är men jag vill åka dit hela tiden, en blir ju aldrig färdig med staterna liksom. Har dock liiite annan bucketlist än dig, hehe.;)

  ISA 2016-01-07 19:54:42 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Spännande lista, kan hålla med om många av ställena. Men det känns också som att det nog inte finns ett enda ställe i Usa som jag inte skulle vilja åka till, eller? Alaska finns väldigt högt upp på min lista. NYC vill jag uppleva om och om igen!
  Log lite när jag läste ditt inlägg….var precis på väg att skriva ett inlägg om Usa men det får nog vänta ett tag nu 🙂

  Katrin 2016-01-07 19:29:33 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Åh, vilken lista 🙂 <3 Skulle vara en dröm.

  Mari 2016-01-07 17:29:09 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Åh vad jag längtar tillbaka när jag läser det här!

  Vi åkte en sväng på Route 66 men jag vet inte om vi åkte ”fel del” av den. Lite coolt att ha gjort, men jag tyckte det var lite överskattat.
  Grand Canyon var däremot verkligen så fantastiskt som alla pratar om! Vi tog en dagshike ner till Cedar ridge (south kaibab trail) och det var riktigt häftigt att vara ”mitt i” allt. Bitvis lite läskigt eftersom det blåste en del och det är rätt brant.. Jag måste åka tillbaka och ta en längre tur! Gör det om du får chansen!
  Samma med Yosemite! Helt obeskrivligt fantastiskt! Jag skulle också lägga in ett stop i Death Valley. Väldigt häftig miljö och cool kontrast till allt det andra. Vi gick från 40+ i death valley till minusgrader och snö i Yosemite på samma dag.
  Antelope canyon,arches national park och horeshoe bend ligger på min bucketlist (av platser däromkring.. annars är den mycket längre haha)

  Therese 2016-01-07 16:44:45 http://theresewiksten.se
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   jag ser framför mig att det är hett och torrt på route 66 och att vi köper cola på väldigt varm bensinstation. haha! låter häftigt med grand canyon och JA – death valley!! måste googla resten!! tack för inspiration!! är nyfiken på resten också ju!

   Sara Rönne 2016-01-07 16:56:51
   Svara
 • Vi gjorde en av de Hawaiianska öarna (Maui) förra julen och det var helt fantastiskt! Road to Hana var nog det vackraste och mest intensiva jag har varit med om. Så det kan jag rekommendera att lägga till listan!

  Eva 2016-01-07 15:50:07
  Svara
 • Vilken Bucket list, jag skriver under på alla förutom route 66 för den har jag gjort, nästan i alla fall, och jag gillar ju inte att åka bil… Däremot lägger jag till Nashville för att uppleva countryn (och kanske förstå min make bättre). 🙂

  Nellie 2016-01-07 14:52:02 http://Www.flyinghippo.se
  Svara
  • Svar på Nellies kommentar.

   åh! hur var det då? (förutom bilåkandet… haha)

   Sara Rönne 2016-01-07 15:27:20
   Svara
   • Svar på Sara Rönnes kommentar.

    Långt! 🙂 Vi sträckkörde mellan Minneapolis och San Diego. Jag minns att Utah var väldigt kalt och det gällde att tanka bilen full för annars riskerar man att bli stående… Colorado var magiskt, såklart (körde igenom både Aspen och Vail). Vi körde via Las Vegas och det är ju vad det är. San Diego var mysigt, speciellt lite utanför stan där surfarna hängde. Jag vill gärna tillbaka och se mer av det vi swishade förbi (4 tjejer i en bil på spring break). Route 1 och San Fransisco står högst upp på min lista. Och skidåkning i Colorado.

    Nellie 2016-01-07 22:28:13 http://www.flyinghippo.se
    Svara
 • ÄLSKAR det här inlägget!! Jag läste Colorado gal-bloggen ganska mycket förra året, men tappade bort den nånstans på vägen – tack för påminnelsen!
  USA är verkligen en drömdestination, jag tänker både roadtrip och kanske framförallt ridäventyr just nu – så sugen på ranchliv i Montana eller liknande plats!

  Katta - Bucketlife 2016-01-07 13:16:46 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Colorado, Yosemite och san fransisco står på min lista!

  Matsdotter 2016-01-07 10:01:59 http://Matsdotter.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger