Idag kom nyheten om att Åre öppnar första liften nu på fredag den 4 december. Det blir premiär i VM8:an – den liften som ligger närmast mig. Jag gissar att det är många som kommer göra en 8 i 8:an på fredag morgon med andra ord!

Under förra helgen gjordes runt 6000 liftåk i Vemdalen som öppnade för säsongen – det är många som är skidsugna!

Även längdspåren har kommit igång så smått. Längst spår finns just nu i Järpen med 5 km klassiskt och skate, men med tanke på att det snöat så mycket det senaste dygnet kan det där ändra sig snabbt. I Edsåsdalen kommer det förresten finnas en reflexbana för längd i vinter!

Jag har precis skickat iväg en artikel till Metro med mina bästa hälsotips till Åre; det finns så mycket mer i den här byn än öl och after ski! Om du är på väg upp så tycker jag att du ska läsa min guide till Åre vinter som jag skrev för någon vinter sedan. Jag uppdaterar den kontinuerligt med nya tips!

Under Luciahelgen är det stor öppningshelg i Åre – Åre Ski Opening. Då öppnar alla restaurangerna och det är stort skidtest i backen. För varje liftåk i VM8:an skänker SkiStar en krona till Musikhjälpen.

Den 12 och 13 december är det alpina världscuptävlingar i Åre. Det är i allmänhet roligt men i år ännu mer kul eftersom Frida Hansdotter har två pallplaceringar från de senaste alpina tävlingarna i USA. Jag hoppas hon ställer till med något riktigt bra på hemmaplan!

Förra året såg det ut såhär på världscuptävlingarna i Åre. En kväll var vi på Supper Åre och åt – ett kul ställe jag gärna går tillbaka till! Annars handlade stora delar av den helgen om att dricka varm choklad och ha det allmänt mysigt!

guide till åre sara rönne träningsglädje

0