Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vintercykling

De vackraste dagarna kan vara de riktigt kalla; då får man ta skydd för kylan och cykla mycket uppförsbackar för att hålla värmen. Går det uppför så går det nedför och det är det som är det luriga med vintercykling; fartvinden gör det extra kallt.

Pappa var serviceman efter frukost och fixade luriga växlar. Jag klädde på mig i tre ordentliga lager med underställ; flossad tröja för vintercykling och ett tredje lager som också det har flossad insida men även vindavvisande skydd. Även om det inte blåste nämnvärt idag så tar man alltid vind på cykeln; ju snabbare det går desto kallare i och med köldeffekten.

Mina Siberian gloves från Craft Sportswear är perfekt i kyla; jag har aldrig frusit om händerna på cykeln. Inte heller idag när det var någonstans mellan 10-15 minusgrader i stillastående. Däremot var det första gången jag kände lite i tårna trots vinterskor och booties i neopren. Lager på lager funkar även på fötterna och dubbla skoskydd kan vara värt riktigt kalla dagar som dessa.

Kläder för vintercykling - bra vantar från Craft och glasögon från Bliz

Idag frös jag om låren; inte när jag trampade men däremot i de långa, långa utförslöporna där jag absolut inte ville ha mer fart. Har ni dessutom hållt handen på en cykelram i många minusgrader? När man tar in en sådan i husvärmen så blir det som ett osynligt moln med kallgrader som kommer in.

På huvudet har jag mössa och hjälm; mössan drog jag ner långt ner i pannan – att cykla i kallgrader med bar panna är faktiskt en fruktansvärd upplevelse. Många cyklar med buff men jag väljer gärna bort det; jag upplever att buff blir fuktig och snarare kyler än värmer.

Dessutom; glasögonen. Lika viktigt på vintern som på sommaren. Jag använder alltid fotokromatiska från Bliz när jag cyklar – eftersom linsen justerar sig själv beroende på ljus. En bra grej när man växlar mellan starkt solljus och mörk, tung skugga.

Jag var ute på små skogsvägar och tog sikte på Hundtjärnarna; en väg som bara går uppför åt ena hållet eftersom tjärnarna ligger på ett berg. På vägen hem gick det som sagt nästan bara nedför… jag höll inte koll på klockan så noga men skänkte några tankar till de som cyklar 30 mil runt Vättern idag.

Såhär fantastiskt vackert men smällkallt var det under dagens pass:

Vintercykling - cykelbloggen träningsglädje traningsgladje.seVintercykling - cykelbloggen träningsglädje traningsgladje.seCyclocross från BMC

Fler blogginlägg om vintercykling:

> Cykelcross före jul

> Vintercykling och Vintervättern

> Vintercykla med dubbdäck

> Vintercykling i Åre

> Så jävla såld på vintercykling

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Marcus Schuterman
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Sanne Alexandra
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Man
Viktor Frisk