Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Cykelcross

Imorse passade jag på. Direkt efter frukost och innan vi skulle iväg på granjakt i skogen. Jag hade en lucka på knappa timmen och drog på mig vinterkläderna; Storm bib tights och min Siberian jacket. Underställ närmast kroppen förstås; och booties ovanpå skorna. Handskar som gör att man ser ut som att man har hummerhänder. Vad jag pratar om? Vintercykling förstås!

Oavsett om det är snö eller inte så är vintercykling fantastiskt. Det beror på att cykling alltid är fantastiskt. Jag har mina vanliga däck på cyclocrossen men noterade frosten som låg kvar på marken trots att klockan var över 9.

Jag hann bort på en grusväg för att se den ta slut och sedan vända. Kurvor och backar jag känner igen sedan tidigare och en mjuk sol som värmde ryggen. På vägen tillbaka noterade jag en ny väg jag måste testa. Hälsingland kan vara alla små skogsvägars land. De tar aldrig slut.

Här har jag skrivit om hur man klär sig för vintercykling. Idag var det några plusgrader så jag valde två underställ under min cykeljacka. Ett långärmat Active comfort och ett kortärmat Active comfort. Det är den här jackan jag använder: Siberian jacket.

Men; de bästa tipsen för vintercykling måste ändå vara skoöverdragen. Idag hade jag på mig skoöverdrag i neopren; alltså samma material som våtdräkter är gjorda av. De drar jag över mina vintercykelskor som jag är så himla nöjd över att jag köpte ihop med min cross. Att frysa om fötterna är inte kul, men nu slipper jag det! En bonusgrej med booties är att de ofta har mycket reflektiva prints vilket gör att man syns i mörker.

bmc cyclocrossbooties för vinter

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Åhh va skoj! Jag längtar ut på cykel också, men har tyvärr ingen lämplig, än… Det spanas och kollas, men beslutsångesten är min stora fiende!

  Anna . P 2015-12-23 07:29:01
  Svara
 • Storm bib tights ftw – tokgillar mina! Och blev så himla pepp av det här – har ju äntligen beställt mig en cross men den kommer inte hem förrän i slutet av januari. Ååååh, vad jag längtar efter den 🙂

  Elna 2015-12-22 21:56:04 http://www.healthyliving.se/formcykel
  Svara
 • Perfekt cykelväder ju! Skoöverdrag, benvärmare och armvärmare är nog mina bästa cykelklädsuppfinningar. Och väst! med det kommer man långt.

  Anna Jansson 2015-12-22 21:54:40 http://www.annamjansson.se
  Svara
  • Svar på Anna Janssons kommentar.

   exakt!! brukar inte använda mina arm- och benvärmare så mycket, måste leta fram dem ur gömmorna!! håller med dig angående västen!

   Sara Rönne 2015-12-23 15:02:51
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk