Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Det första podavsnittet om psykisk ohälsa

Ni är så många, många som önskat en pod om psykisk ohälsa – så jag spelade in ett sådant avsnitt. Det första. För OJ vad det är svårt att prata om psykisk ohälsa – eftersom det är så brett! Därför kommer det bli många, många fler avsnitt utifrån olika vinklar.

Jag pratar med min vän Ella, samma vän som är med på podden om vänskap. Såhär ser vi ut när vi hänger – det är många som säger att vi är lika!

I podden pratar vi om vad psykisk ohälsa är, vad vi har för egna erfarenheter av psykisk ohälsa – och hur det är att gå till en psykolog. Vi pratar om att vara en bra förebild i sociala medier och om stressen och pressen och att må dåligt kan vara en fullkomligt sund reaktion. Jag är bitvis ute på djupt vatten i samtalet, men Ella är där och räddar upp mig gång efter annan. Hon är blivande psykolog och kommer bli fantastiskt bra i den yrkesrollen tror jag.

Mindfulness appen är med som sponsor till det här podavsnittet och istället för att ta en löprunda, testa att vara still istället och lyssna inåt – till den hälsa som du har inombords. Appen hjälper dig hur du ska göra och hur du ska tänka. Det är skönt – lite som den mentala biten av yin yoga.

Just yin är en av mina favorityogaformer just för det inre lugn som det ger; effekten av meditation är liknande. Det är svårt att beskriva känslan; det är som en aha-upplevelse som går lite i slowmotion ungefär. Det finns inget konkret i hjärnan men den mår ändå väldigt bra. Om jag skulle beskriva känslan med ett enda ord så är det välbefinnande.

Mindfulness Appen finns att ladda hem via App Store och Google PlayGenom appen kan du följa med på guidade meditationer som är 3 minuter – eller längre. Du kan också välja tysta meditationer eller vem som ska guida dig genom meditationen.

träningsglädje talks BLOGG

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Intressant att du lyfte det här med att det ska bli trendigt! Jag, som är drabbad som både f.d. sjuk och som närstående (och alltså har full respekt och förståelse för psykisk ohälsa!), har diskuterat att det faktiskt är lite så redan, både att folk ”koketterar” lite lätt med hur bra människor de blivit av sina svårigheter (http://liselotte.livskick.nu/2015/06/10/jag-har-lidit-darfor-ar-jag-battre-an-andra/) och att det är lätt att ”skylla” allt på psykisk ohälsa och därmed skippa att söka efter fysiska orsaker (http://liselotte.livskick.nu/2015/06/01/sluta-psykologisera-sonder-sakfragan-om-nar-psynligt-skymmer-sikten/)

  Bra också att ni kommenterar att det faktiskt är okej att vara deppig ibland! Inga toppar utan dalar, liksom.

  Liselotte 2015-12-08 14:56:02 http://liselotte.livskick.nu
  Svara
 • Intressant, ska lyssna! Måste passa på att tips om en annan pod som pratar om psykisk ohälsa på ett väldigt seriöst, ingående och fakta baserat. Podden heter Sinnessjukt och är ja, sinnessjukt bra! Tips. 🙂

  Fanny 2015-12-05 21:36:42
  Svara
 • Så himla viktigt, jag har ju också varit i den där smeten med en utmattning och jag är fortfarande så himla ledsen över det bemötandet jag fick från personer både inom sjukvården men också försäkringskassan. Trots att psykisk ohälsa är en stor del till att vi blir sjukskrivna idag så är det fortfarande så mycket okunskap som finns och det är skrämmande, även att folk inte har bättre koll inom sjukvården. Och faktumet att en nästan måste vara frisk för att vara sjuk, för att orka kämpa för att få sjukpenning till exempel. Helt sinnessjukt, så jag tycker att det är otroligt viktigt att det lyfts. Inte bara utmattning utan alla former av psykisk ohälsa måste lyftas, för det är ett oerhört problem att vi inte kan mer om just det och jag vill gärna lära mig mer! Så bra och viktigt ämne Sara!

  Paula 2015-12-05 13:47:08 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
  • Svar på Paulas kommentar.

   det är extremt tråkigt att bemötandet är på det sättet; här ligger sjukvården efter tycker jag!!

   Sara Rönne 2015-12-05 17:00:57
   Svara
 • Kul! Ska genast lyssna. Så viktigt ämne då vi blir alltfler som drabbas. Behöver du svar på frågor av någon som är mitt i det, så svarar jag gärna! Ha en fin lördag.

  mari 2015-12-05 09:28:17 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger