Den här veckan har varit smått galen men det lugnar ner sig nu. Jag är överlag dålig på att träna dedikerat och intensivt när jag har så mycket annat runt omkring mig – men jag ser det också som en bra grej. Om man ska maxa på alla fronter blir det overload och negativ stress. Det finns tid för allt tänker jag; och nästa vecka lugnar ner sig och jag kan maxa träningen istället.

De dagar jag inte tränar håller jag koll på min aktivitetsnivå genom de steg jag går under dagen. De dagar jag reser så är det svårt att komma upp i en bra mängd (om jag inte flyger – då brukar det bli rätt mycket steg) men även när jag tänker att jag inte gjort så mycket så upptäcker jag alltid till min förvåning att jag har gått en hel del. Det är bra med hund!

Jag har precis spelat in ett podavsnitt om psykisk ohälsa som kommer att släppas nästa vecka. Jag har funderat mycket på det där men får liksom inte grepp om det på ett vettigt sätt. Psykiskt ohälsa är så stort och så viktigt men så svårt på samma gång.

Det var inte så länge sedan jag skriv om stress vs stress – alltså var gränsen går för stress som är ohälsosam. Såhär skrev jag då!

När jag går tillbaks till arkivet ser jag att min stressfilosofi är tydlig och har varit med mig ett par år. Jag tror att det är viktigt att ha riktlinjer för sig själv, precis som man har det för arbetsuppgifter på jobbet eller andra saker. Hälsan kommer alltid först – oavsett allt annat.

> Såhär skrev jag om stress 2013

> Såhär skrev jag om min hälsa 2012, hur jag hanterar stress är en viktig del i den helhetsbilden

> Bloggstress skrev jag om redan 2010, jag har lovat mig själv att aldrig varit stressad över den här bloggen bland annat

Snart är det fredag och jag har bara en massa lugn framför mig. Jag spenderar mina sista dagar i Stockholm för i år innan jag återvänder norrut. Det är härligt att vara här och nu, men jag ser fram emot sedan också. Då blir det vinter på riktigt. Massa tid utomhus. Jag ska verkligen ta vara på den här vintern och den tiden som är kvar på det här året och såklart allt det som väntar nästa år.

sara rönne halmstad IMG_0723

Min vintriga tröja kommer från London – jag gillar den så himla mycket!

0