Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Lagom mycket stress

Den här veckan har varit smått galen men det lugnar ner sig nu. Jag är överlag dålig på att träna dedikerat och intensivt när jag har så mycket annat runt omkring mig – men jag ser det också som en bra grej. Om man ska maxa på alla fronter blir det overload och negativ stress. Det finns tid för allt tänker jag; och nästa vecka lugnar ner sig och jag kan maxa träningen istället.

De dagar jag inte tränar håller jag koll på min aktivitetsnivå genom de steg jag går under dagen. De dagar jag reser så är det svårt att komma upp i en bra mängd (om jag inte flyger – då brukar det bli rätt mycket steg) men även när jag tänker att jag inte gjort så mycket så upptäcker jag alltid till min förvåning att jag har gått en hel del. Det är bra med hund!

Jag har precis spelat in ett podavsnitt om psykisk ohälsa som kommer att släppas nästa vecka. Jag har funderat mycket på det där men får liksom inte grepp om det på ett vettigt sätt. Psykiskt ohälsa är så stort och så viktigt men så svårt på samma gång.

Det var inte så länge sedan jag skriv om stress vs stress – alltså var gränsen går för stress som är ohälsosam. Såhär skrev jag då!

När jag går tillbaks till arkivet ser jag att min stressfilosofi är tydlig och har varit med mig ett par år. Jag tror att det är viktigt att ha riktlinjer för sig själv, precis som man har det för arbetsuppgifter på jobbet eller andra saker. Hälsan kommer alltid först – oavsett allt annat.

> Såhär skrev jag om stress 2013

> Såhär skrev jag om min hälsa 2012, hur jag hanterar stress är en viktig del i den helhetsbilden

> Bloggstress skrev jag om redan 2010, jag har lovat mig själv att aldrig varit stressad över den här bloggen bland annat

Snart är det fredag och jag har bara en massa lugn framför mig. Jag spenderar mina sista dagar i Stockholm för i år innan jag återvänder norrut. Det är härligt att vara här och nu, men jag ser fram emot sedan också. Då blir det vinter på riktigt. Massa tid utomhus. Jag ska verkligen ta vara på den här vintern och den tiden som är kvar på det här året och såklart allt det som väntar nästa år.

sara rönne halmstad IMG_0723

Min vintriga tröja kommer från London – jag gillar den så himla mycket!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Så fine tanker om stress, jeg likte dem. Ser frem til podden din om psykisk uhelse.

  L 2015-11-27 18:01:40
  Svara
 • Det avsnittet ser jag fram emot. Stress är jag extrem känslig mot och försiktig med samtidigt som jag drivs så mycket av lust. Den tar lätt över och då blir det för mycket.

  Min taktik är att ta hand om alla övriga bitar – träna, äta, sova osv. För funkar kroppen tål vi mer stress. Ska bli intressant att höra hur du tänker.

  Och fin tröja! Lite svart under vintriga mönstret denna ”black friday” 🙂

  Anna - Trend o träning 2015-11-27 13:41:17 http://www.trendotraning.se
  Svara
  • Svar på Anna - Trend o tränings kommentar.

   ja jag håller med, ju ”bättre” balans vi har i det övriga desto mer tål vi kanske stress? lite som immunförsvar och förkylningar! plus: man kan inte maxa allt! det tror jag många skulle behöva mer av; maxar vi karriär, privatliv etc – då kan vi inte också maxa träningen…

   traningsgladje 2015-11-27 14:42:30
   Svara
 • Ska bli otroligt spännande att lyssna =)

  Mari 2015-11-27 07:23:55 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger