Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Pannkakor – recept

Säg pannkakor och vi är många som får något drömskt i blicken. Klassiska svenska tunna pannkakor, fluffiga amerikanska pannkakor, tjocka ugnspannkakor – ja kanske fläskpannkakor till och med. Pannkakor gjorda på vetemjöl eller på glutenfritt mjöl. Ja, det finns så många recept på pannkakor!

Min mormor stekte pannkakor till mig för precis en vecka sedan. Jag tror inte hon använde något särskilt recept till dem, för det var lite alla möjliga mjölsorter i hennes pannkakor.

För något år sedan åt jag alltid pannkakor till frukost i USA, en annan gång fick jag för mig att flera helger i rad göra pannkakor till frukost på helgen.

En titt i mitt bloggarkiv – och receptsamling – ger en hel drös med olika slags pannkakor, och jag tänkte dela med mig av dem här. Vilka tycker du ser godast ut?

> Jättefluffiga amerikanska pannkakor – recept från Leila Lindholm

> Recept på pannkakor utan gluten, ägg eller mjölk – otroligt goda! (Dessutom med nougatcréme)

> Glutenfria amerikanska pannkakor med blåbär

> Pannkakor med kokosmjöl och kokosmjölk – ett glutenfritt recept

> Scrambled pancakes – ett kul LCHF-recept på pannkakor

> Klassisk paleo pannkaka

Puh, hängde ni med på alla de där recepten? Vad som är godast på pannkakan är högst individuellt. Den där nougatcrémen som är länkad ovan är sanslöst god men jag gillar också grädde och hjortron. Antingen en kokad hjortronsylt eller rårörda hjortron. Eller hallon. Eller en god kanelyoghurt. Eller glass. Eller ja, vad som helst.

Vad gillar du bäst? Och vilken pannkakstyp är godast?

pannkakor recept

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Till tunna pannkakor är mina favorittillbehör créme fraiche, lemoncurd och blåbär. Bästa kombon!!

  Sara Jonsson 2015-10-10 22:17:07
  Svara
 • Wow vad många olika recept. Jag gillar tunnpannkakor bäst med färska bär och grädde som topping. Fast allra godast är våfflor.

  Clara Edvinsson 2015-10-08 18:00:23 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
 • Min farmor gjorde dom bästa. Stekta i mycket smör och alldeles frasiga i kanterna.
  Annars gillar jag dina med mogna bananer som mosad och havregryn som mixas. Aningens kardemumma kanske det är i dom också? Det receptet plockar jag fram ibland, mumsigt värre!

  Anna Jansson 2015-10-08 15:30:22 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Bananpannkakor i all ära, men måste säga att vanliga hederliga pannkakor på vetemjöl står mig närmaste hjärtat. Med en klick hjortronsylt och grädde! Mm..

  Frida 2015-10-08 15:29:45 http://fridawallstrom.blogg.se
  Svara
 • Kan man nånsin sluta gilla pannkakor? Min craving just nu är chiapannkakor med mandelsmör, honung och kardemumma. LJUVLIGT! Annars är ju lättvispad grädde och rårörda hallon en topping-favorit 🙂 Love it!

  Alexandra - starkochglad 2015-10-08 14:25:17 http://www.starkochglad.nu
  Svara
 • Det finns inga pannkakor som går upp mot min mammas lövtunna skapelser. Finns inget recept, hon bara går på känn, men det är vanliga klassiska med mjölk, mjöl, ägg och salt. Till pannkakorna serveras löst vispad grädde och minst fyra sorters hemma gjord sylt. Och specialiteten SMÖR OCH SOCKER, som faktiskt alltid vinner omröstningen om godaste ”pålägg”… Tätt följt av blåbärssylt, hjortronsylt, jordgubb och hallon. Eftersom man måste smaka alla blir det en del pannkakor…

  Anna (orka mera) 2015-10-08 13:52:39 http://piggelina.se
  Svara
 • Underbar pannkaksinspiration, hälsar en pannkaksälskare! Jag har fastnat för ett recept som jag har använt i flera år nu (http://bakasockerfritt.se/recept-kategorier/item/glutenfria-pannkakor-2). Jag brukar äta dessa med ricotta, bär och någon sötning. Mums!

  Marja - Baka Sockerfritt 2015-10-08 13:00:38 http://bakasockerfritt.se
  Svara
 • Åh mums! Pannkakor är alltid är säkert kort, lika gott till frukost som till lunch eller mellis 🙂

  Gabriella 2015-10-08 12:36:38 http://gabbisgoda.devote.se
  Svara
 • MUMS!!! Det är så ruskigt gott alltså! Vanliga tunnisar, stekta med mycket smör i en gjutjärnspanna, de gillar jag mest. Med hjortron och grädde på.

  Jag har ett litet knep när jag gör själv, som faktiskt gått hem hos många barn framförallt – det är att ha i en touch av kanel i pannkakssmeten. Inte för mycket dock.
  Det blir himla gott alltså 🙂

  Katta 2015-10-08 09:58:56 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Pannkakor är så otroligt simpelt, men ändå så himla gott! Svenska pannkakor tycker jag är godast med smör, citron och socker eller med drottningsylt och vaniljglass och amerikanska är godast med lönnsirap och blåbär.

  Annie 2015-10-08 08:52:48
  Svara
 • Jag älskar helt vanliga pannkakor med blåbärssylt och grädde- det är mina absoluta favoriter. Sedan är amerikanska goda men de äter jag mest till helgfrukostar isf.

  Jenny 2015-10-08 08:25:51
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg