Minns du hur minusgraderna knirrar under tjocka skosulor? Hur vintersolen strilar mellan snötyngda grenar. Hur morgondimman skiftar svagt i rosa och hur solnedgången är alldeles magisk i skirt decemberljus.

Visst minns du hur kylan skapar moln från dina andetag och pannlampans sken i det tjocka vintermörkret. Hur världen är mjuk och inlindad i allt det vita och hur barnet inom dig dansar till de första snöflingorna utanför fönstret.

Tänk dig en riktigt vacker vinterdag. Med termos i ryggsäcken och fina spår framför fötterna. En skare som gnistrar eller elljusets varma sken.

Från gatan syns ljus genom fönstren och granarna glittrar mjukt och vackert. Inomhus går ugnen varm, kaffet doftar kardemumma och det är helgmys i sängen bland tjocka täcken. Du bäddar in dig i en halsduk och stoppar händerna i fleecemjuka vantar.

Se hur skidbacken ligger framför dig, randig från en pistmaskin. Från liften är det milsvid utsikt och från toppen är det många vägar ner. Vila trötta ben i en loungefåtölj och samlas kring en kopp choklad.

En vinter utan vinter är inte så mycket att längta till – men en riktig vinter har sin charm ändå. Ge mig några höstdagar till, men sedan är vi mitt ibland det.

Vad drömmer du om i vinter?

vinter vinter

0