Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Cykelbloggar

Eftersom det var magiskt väder idag igen så tog jag ut min landsvägscykel på en tur på fina höstvägar. Jag cyklade min favoritrunda som går förbi skog och åkrar och mysiga små byar. Och jag tänkte att det faktiskt finns massor att blogga om när det handlar om cykling.

Det finns väldigt många löparbloggar – men inte så många cykelbloggar. Jag tror jag följer de flesta men för att vara på den säkra sidan; kan inte du tipsa om din bästa cykelblogg? Eller om du kanske själv skriver en blogg om just cykling?

Jag har cyklat i rätt många år nu även om jag fortfarande kallar mig för nybörjare men jag får sluta upp med det. Vilken typisk tjejgrej va! Jag har skaffat mig rätt bra koll på cykling och har dessutom cyklat i ur och skur, sommar som vinter, även om just solskenscykling är det jag gillar allra mest. Minns du när jag ställde upp i det här cykelloppet – och jag trodde jag fått typ en stroke?

När jag cyklade som bäst mellan höstgula björkar och mörkgröna tallar funderade jag på hur mycket jag trillat på cykel. Jag kom bara på tre gånger:

1. När jag var liten och pedalen gick sönder i en uppförsbacke. Jag minns att det gjorde ont.

2. När jag cyklade mammas racer till skolan och stänkskärmen åkte in i hjulet. Tror inte att jag trillade så illa för jag minns inte det riktigt.

3. Den här gången när jag trillade i Heberg precis när jag kom på att jag skulle börja cykla. Herregud vilket blogginlägg alltså; tur att jag utvecklats lite sedan då – även om äventyrslustan uppenbarligen funnits i åratal. Sträckan jag skulle cykla var inte så lång för en racercyklist, men jag cyklade på en billig mountainbike som knappt gick att växla. Som att cykla en damtralla ungefär alltså.

Det finns så otroligt mycket att säga om cykling och det mesta jag cykelbloggat hittills är hur härligt det är. Men jag tänkte paketera ihop lite fler blogginlägg och ge lite tips utifrån vad jag tyckt har varit svårt eller klurigt. Men först vill jag veta vad du tycker om fler blogginlägg om cykling: hiss eller diss?

Cyklar du idag? Eller är du nyfiken på att börja cykla? Och vilken typ av cykling verkar mest rolig tycker du? Har du kanske rentav några frågor om cykling eller något du vill veta mer om. Skriv i en kommentar hur du tänker och känner – jag vill väldigt gärna veta!

Cykelregler brukar vara en klassisk grej som många undrar över och jag tror att först är man i det stadiet att man inte ens vet att det existerar. Sedan kommer nästa insikt och man tänker herregud vad mycket det finns att förhålla sig till när det kommer till cykling och så blir man ängslig.

Här har jag skrivit ett blogginlägg cykelregler men tyvärr har en del kommentarer försvunnit. Jag brukar ta de flesta regler med ro även om jag också gillar när det är snyggt. Ja, istället för att jag ska upprepa allt – in och läs! Eller klicka här om du är nyfiken på rövkräm och blöjbrallor.

Nu ska jag luta mig tillbaka och ivrigt invänta vad just du tycker och tänker! Såhär såg det förresten ut idag när jag cyklade:

cykelbloggar traningsgladje.se

cykelbloggar traningsgladje.se

cykelbloggar traningsgladje.se cykelbloggar traningsgladje.se cykelbloggar traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Supersen på bollen, kanske för att jag varit ute och cyklat och sedan bloggat om det 😉

  Jag tycker att det är kul för det kommer fler och fler bloggar av cyklister hela tiden. När jag började var vi ytterst få tjejer som skrev bra om cykling (jag skrev inte heller så bra, men det har ordnat upp sig), det var mest grabbar som skrev om pulskurvor och nu finns det flera som skrivit länge. Helena Enqvist har jag följt i åratal, och Henrik Öijer såklart. Jag kikar med jämna mellanrum in hos Sara Öberg också, en av våra svenska elittjejer, vi kör ofta samma tävlingar och startar tillsammans så det är lite kul. https://zaraoberg.wordpress.com/

  Elna 2015-11-03 08:50:40 http://www.healthyliving.se/formcykel
  Svara
 • Jag skulle nog tänka mig att cykla lite oftare, just nu cyklar jag nog bara en gång om året och det är på en damcykel på en cykelfest hahaha
  Men jag har funderat på det. Får väl se i framtiden om jag kommer susande…. Härliga bilder som vanligt!!!

  Cecilia 2015-10-02 08:29:53 http://www.nouw.com/lyckorus
  Svara
 • JAA, vil lese mer om sykling! Selv sykler jeg landevei og terreng og av og til spinning innendørs. Sykler også av og til avtalene mine, altså som transport. Bruker syklingen som min kondisjonstrening, men det er også en stor opplevelsesbank! Har blitt inspirert av deg og sykler på nye, fine steder for å få gode opplevelser og liker det veldig godt! Vil gjerne inspireres mer til sykling, se fine bilder, få teknikktips, tips til sykkelklær og sånt. Veldig gjerne mer om terrengsykling! Også liker jo jeg, som du sikkert har skjønt, å lese om sykling og trening generelt som gjøres fordi det er gøy og ikke fordi man skal konkurrere. Ja, også leser jeg gjerne mer om vintersykling! Kjøpte meg nye vinterdekk helt på tampen av sesongen i fjor og rakk så vidt et par turer og det gav mersmak! Gleder meg til flere sykkelturer kommende vinter.

  L 2015-10-01 14:42:39
  Svara
 • ÄLSKAR cykeln som transportmedel! Bor i Stockholm och cyklar i ur och skur på min gamla oväxlade damcykel eller min retroracer (när den får punka tar det alltid några månader innan jag pallar laga den, hehe).
  Jag springer en hel del och bestämde mig förra året för att köra Vättern. Under träningen så insåg jag dock att träningscykling inte är för mig. När man kommer upp i riktigt höga hastigheter – vilket man ju vill göra – så känner jag genast att det blir farligt. Kommer det en oförsiktig bil eller tappar du fokus och missar det där hålet i vägen kan det gå riktigt riktigt illa. Jag sitter bara och spänner mig hela tiden och får inget flow eller någon njutning alls. Dessutom är det tråkigt att det är en sån materialsport. En cykel kan ju lätt kosta tiotusentals kronor! Dessutom är det hög stöldrisk på en sådan cykel och även om man är försäkrad är det ju ett himla meck att fixa en ny cykel. Därför tycker jag att min lösning är bra! Jag äger halvkassa cyklar som funkar helt okej, men som inte blir stulna.
  När jag var i Queensland i Nya Zeeland såg jag på när mountainbike-åkarna kastade sig ut för backarna! Det såg så himla kul ut, som skidor fast på hjul. Det är säkert ännu farligare än att cykla landsväg, men på nåt vis kändes det säkrare, och ännu viktigare: närmare till naturen. Jag skulle gärna testa på någon skidort på sommaren om budgeten tillät.
  Tack för en bra blogg 🙂

  Annie 2015-10-01 12:22:48
  Svara
  • Svar på Annies kommentar.

   Hej Annie! Tycker det är fascinerande det där, för mtb tycker jag var mycket läskigare än landsväg. 🙂

   traningsgladje 2015-10-01 23:55:36
   Svara
 • Vilken bild – den översta! Som en tavla i sammet.
  Annars är jag tyvärr ointresserad av cykling…

  A-mamman 2015-10-01 11:13:09 http://amamma2.wordpress.com
  Svara
 • Ja ja ja ja! Vill hemskt gärna ha mer cykel-inlägg. Älskar cykling, allt som har med cykling att göra.
  Jag läser ett gäng, men dom har du säkert redan koll på. Det är bland annat Cykelkatten, Elna Formcykel, Helena Enqvist, Henrik Oijer… Så har du några nya så vill jag gärna ta del av dem.
  Jag cyklar lvg, än så länge endast lvg. Men i höst kommer det bli inköp av mtb. En Cross blir det kanske så småningom också… En kan ju inte ha för många cyklar 😀 Annars är jag en som älskar distansrundor. Ge sig ut långt och länge, nöta, titta, fika, tjöta. Efter vintern riktigt sprätter det i benen att få komma ut igen. Sen blir det såklart något intervallpass, något backpass också. Men mest distans. Bara en månad kvar med distansrundor med klubben, sen får vi se om det blir uppehåll till våren. Men då hoppas jag att jag bestämt mig för vilken mtb det blir så jag ändå kommer ut!
  Jag älskar att få tips om bra tillbehör, lampor, kläder, smarta prylar mm. Jag tycker att jag har det mesta som behövs, men det finns alltid något man borde ha.
  Så ge oss massa mer cykling!

  Anna . P 2015-10-01 07:25:44
  Svara
  • Svar på Anna . Ps kommentar.

   Skoj! Det blir garanterat mer med andra ord! Just de du nämner är de jag läser också, förundras att det inte finns fler (räknar inte med triathlonbloggarna, de bloggar ju ofta om cykling men utifrån tri-perspektiv)

   traningsgladje 2015-10-01 08:56:16
   Svara
 • Alltså cykling kan vara det bästa och härligaste som finns. Jag är verkligen fast om man säger så! Vill gärna se cykelinlägg i fortsättning också. Att cykla ut i den krispiga höstluften eller genom det vackra vinterlandskapet verkar riktigt härligt.

  Clara Edvinsson 2015-09-30 22:47:40 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
 • Cyklar inte så mycket som jag egentligen skulle vilja! Cykelvasan 30 gav mersmak och resulterade i inköp av en mtb.
  Men är också sugen på en cykel som också funkar (rullar lättare) på asfalt..
  Tips på det?
  Ska cykla Halvvätten som en del i halvklassikern, har du gjort det?

  Camilla 2015-09-30 20:52:02 http://Www.camillatranar.com
  Svara
  • Svar på Camillas kommentar.

   Jag vet ju om att du är sugen på cykel så kul att du kommenterade om det igen. Brukar du cykla mycket med mtb:n? Ni har ju fina cykelvägar där i Sälen, inte minst riktigt fin stig – men också mycket fin grusväg!!

   traningsgladje 2015-09-30 21:13:10
   Svara
 • Lista gärna de cykelbloggar du följer/ får tips om! Har själv ingen cykelblogg även om cykling figurerar då och då. Fast nu har cykeln stått lite still efter att jag och familjen tog oss igenom Cykelvasan 45, en rolig upplevelse som gav mersmak… 🙂

  AktivaDagar-Camilla 2015-09-30 20:02:36 http://aktivadagar.com
  Svara
 • Vilket perfekt cykelväder! Snacka om vindstilla! Så otroligt vackra vyer (och bilder!).

  Johanna 2015-09-30 19:40:48 http://curroergosum.ratata.fi/blogg
  Svara
 • Åh, jag vet inte en enda cykelblogg (tipsa gärna om dom du läser), blir så glad jämt när du skriver om cykling! Jag köpte en racer i början av sommaren, och älskar det! Vill såklart läsa allt om cykling! Kläder, cyklar, tips och trix, prylar och pass!

  Rebecka 2015-09-30 19:33:14
  Svara
 • Gillar cykelinlägg men mest när de är ren inspiration och inte så mycket tekniskt…. Sånt överlåter jag med varm hand på man 🙂 Fina bilder, olika typer av cykelpass och såklart cykelkläder är alltid kul. Och upplevelser. Inte bara lopp utan gärna hemmasnickrade utflykter på fina ställen. Typ så 🙂

  Anna (orka mera!) 2015-09-30 17:47:08 http://piggelina.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger