Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

5 superenkla tips som gör varje dag lite bättre

När jag föreläste om vår digitala omvärld för några veckor sedan så nämnde jag att min egen tumregel i sociala medier är att bara bidra med ”bra saker”. För mig är det otroligt viktigt hur och vad jag omger mig med; därför läser jag till exempel inte kvällspress (som jag skrivit om här bland annat). Istället för att fokusera på att alltid hävda min egen åsikt så vill jag fokusera på att göra världen lite gladare. Såhär tänker jag:

1. Kommentera mer

Jag tror att alla som har en Facebookprofil, ett Instagramkonto eller en blogg gillar när det trillar in kommentarer. Jag gör det i alla fall. Att lägga en extra minut på att ge en bloggare kommentar gör mig själv glad eftersom jag vet att det uppskattas – så det gör jag gärna just nu. Jag läser alla mina bloggar via Feedly (funkar som Bloglovin ungefär) och när jag läser via min iPhone markerar jag de bloggar jag vill kommentera på och gör det från min Macbook lite senare (jag använder ”save for later” på Feedly). Instagram läser jag ofta från statigram.com när jag sitter vid datorn, och det gör det så himla smidigt att kommentera.

2. Bidra med det positiva

Jag är försiktig med att dissa grejer eller att tvångt berätta om min egen negativa åsikt när någon annan uppspelt berättar om något som jag uppenbart tycker olika om. Man behöver inte alltid berätta allt man tänker, tycker och känner i sociala medier. Inte vid middagsbordet heller, även om diskussioner som grundar sig på olika åsikter faktiskt bäst passar sig i fysisk form tycker jag. Det betyder inte att man nödvändigtvis behöver hålla med, men man ska tänka på hur man framför sin åsikt.

3. Berätta för människor att de är bra

En av mina favoritgrejer är att skicka iväg ett spontant sms till någon och berätta hur bra de är. Jag älskar det. Och jag tror att mottagaren gillar det också. Eller att berätta för kollegan hur snygg hen är i håret eller att den gör bra saker eller vad det nu kan vara. Att ge komplimanger gör mig glad för det är så himla fint att se hur det landar. Och om du får en komplimang – se för sjutton till att ta till dig den istället för att släta över och som många gör, till och med hävda motsatsen. Det är som att avfärda den andra personen med en ordentlig diss.

4. Reflektera över dagens värsta

Minns du när jag skrev om dagens värsta första gången? Jag älskar det konceptet och tänker på det ofta. Läs vad jag menar här. När man tänker på dagens värsta blir nästan varje dag ordentligt jäkla bra!

5. Vi blir vad vi tänker

Min sista punkt är mer en insikt snarare än något att ta action på men ta det som en uppmaning: vi blir vad vi tänker! Det kommer förmodligen inte som en överraskning men ägna en stund åt att reflektera över vilka tankar du egentligen spenderar på dig själv. Är de snälla? Uppskattande? Kritiska? Uppfordrande? Gnälliga? Strikta? Dömande? Kärleksfulla? Att förändra hur man tänker om sig själv går inte på en dag men det första steget är att identifiera hur det egentligen ligger till. Det är där det börjar.

sara träningsglädjesara träningsglädje

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
49kommentarer
 • Vilken härlig och inspirerande blogg! 🙂 Fortsätter scrolla igenom arkivet med ett leende!

  Sarah 2016-05-04 16:22:41 http://www.nouw.com/sarahjelving
  Svara
 • så sant Sara! Keep on doing:-)!

  Anna 2015-09-15 18:47:03
  Svara
 • Alltså, jag har sprungit på många träningsbloggar i mina dagar och nästan lika många har jag dissat pga så himla överlastade, ansträngda, orealistiska, ytliga osv, osv. De har liksom inte gett mig något annat än eventuellt ett smått, men väldigt irriterande, komplex för att jag kanske inte tränar tillräckligt många dagar i veckan, äter för mkt efterrätt eller för lite grönsaker (till saken hör att jag är rätt bra på att äta balanserat). Men så snubblade jag över din blogg och blev så himla glad. Du har verkligen döpt den till rätt namn – när jag läser det du skriver blir jag bara peppad och glad! Så den fortsätter jag med 🙂 Bra jobbat och tack! <3

  Sara 2015-09-15 08:54:04
  Svara
 • Älskar den här listan och skriver under på den och stryker under dubbelt på dem allihop!

  Jessica 2015-09-14 21:34:53 http://www.jessicaclaren.com
  Svara
 • Härligt inlägg och grymma tips!

  Fyscoachen 2015-09-14 21:03:00 http://www.fyscoachen.se
  Svara
 • Du är klok som en bok du Sara! Enkla men mycket bra tips som förgyller vardagen:)

  Linda 2015-09-14 21:01:04
  Svara
 • Jag älskar att ge positiva kommentarer till människor i min närhet. På jobbet har jag gjort det till min grej att sätta små positiva post-its på oväntade ställen. Små ord som framkallar ett leende och som jag hoppas gör mina kollegor lite gladare. Jag själv ler lite när jag ser ”Du ser strålande ut” på rosa post-it på toalettspegeln som jag satte upp förra veckan. Imorgon ska jag nog sätta upp nya lappar!

  Anna Jansson 2015-09-14 20:54:49 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • WORD!

  Åsa 2015-09-14 20:38:18 http://Ehrnholm.se
  Svara
 • Du är klok Sara! Du har så himla bra inställning, och är bra på att se saker från flera perspektiv! En av alla saker jag gillar med dig.

  Karin Tri - triathlon 2015-09-14 20:35:42 http://karintri.com
  Svara
 • Jaaa, kommentarer är jättekul, både att ge och att få. Jag tycker att du är imponerande bra på att svara på alla kommentarer Sara! Dagens värsta ”snodde” jag som en kategori till min blogg när ni pratade om det i podden (dagens bästa hade jag redan) men det var ett tag sedan jag använde den. Tack för påminnelsen! 🙂 Kram

  Nellie 2015-09-14 20:24:18 http://Www.flyinghippo.se
  Svara
  • Svar på Nellies kommentar.

   Jag älskar att svara på kommentarer, det är ju KUL. Jag gillar kontakten med de som läser min blogg, och jag gillar att hänga på andras bloggar. Jag noterar att jag är rätt så ensam om det. Många som bloggar säger ”jag hinner inte läsa bloggar” men jag tycker det är kul. Jag spenderar lika mycket tid på andras bloggar som på min egen. KUL att du snodde kategorin – bra saker ska man sno!!

   traningsgladje 2015-09-14 20:35:54
   Svara
 • Vilket superbra inlägg! Tack!

  Anna 2015-09-14 19:30:15 http://blogg.alibafriskvard.com/#home
  Svara
 • Tack för all positiv energi och tänkvärda ord! Tänk att så lite kan göra så mycket❤️ Jag suger åt mig samtliga punkter och får världen att se lite bättre ut både för mig och för andra.

  Charlott 2015-09-14 16:06:25
  Svara
 • Så klockrena punkter! Hur du formulerar och beskriver, bara allt. Punkt fyra sög jag åt mig av extra mycket – en ”skitdag” kanske egentligen inte är en skitdag då det kommer till kritan. Denna lista sparar jag!

  Frida 2015-09-14 12:53:58 http://fridawallstrom.blogg.se
  Svara
 • Det jag ska skärpa mig med är skämtandet med en av mina vänner. Det är uppenbart att hon inte förstår min humor och blir sårad. Istället för att tänka ”men andra fattar ju – det är hon som är en torr-boll” ska jag sluta. Den insikten har nog grott ett tag, men nu blev det tydligt – tack Sara!

  anneliten 2015-09-14 12:30:44 http://annelitenmottanteliten@blogspot.com
  Svara
  • Svar på annelitens kommentar.

   🙂 jag kan också vara sådan – att skämta lite obetänksamt och sedan ångra mig eftersom jag är alltför ironisk och det kan uppfattas så tokigt

   traningsgladje 2015-09-14 12:43:52
   Svara
 • Svar: Hej Sara! Vad kul att du hittat hit! Välkommen 🙂 Vad roligt att du tycker om bloggen, tack! får man vara nyfiken och fråga Hur du hittade hit? 🙂 Ha en fortsatt bra start på veckan!

  { Rania Maria Photography } 2015-09-14 12:15:29 http://www.raniamaria.eu/blog
  Svara
 • Grymt bra och tänkvärda punkter! Känner igen mig i punkt 2… att ibland säga negativa åsikter helt i onödan. Ska skärpa mig där!
  Bra tips om statigram, det är så jobbigt från telefonen ibland!

  Anna (orka mera) 2015-09-14 11:26:13 http:/piggelina.se
  Svara
  • Svar på Anna (orka mera)s kommentar.

   Anna: haha ja, jag minns så tydligt en gång jag var tvungen av okänd anledning att dissa en grej som någon annan hyllade – så totalt oviktigt. ångrar det än idag.

   traningsgladje 2015-09-14 11:48:56
   Svara
 • Viktigt att lyfta varandra i vardagen. Är bra på att ge komplimanger och att ge positv feedback till kollegor. Men något jag definitvt behöver jobba med är mitt taktlösa sätt att kommentera vad jag ogillar. Har fått det fr min mormor och min mamma som allt som oftast säger vad de tycker och tänker. Jag kan säga ”oj, den där färgen var verkligen iögonfallande (på ett dåligt sätt) eller ”är du medlem i samskklubben?” el ”det är 2015 och du har aldrig sett ett granatäpple ?!” … Jag hör mig själv och jag hör hur dum jag låter. Måste skärpa mig!

  Lisa 2015-09-14 10:16:03
  Svara
 • Vilket härligt inlägg! Jag försöker kommentera, komplimentera och vara positiv mest hela tiden, men man kan alltid vara bättre. Ha en superdag! 🙂

  Emmi i Barcelona - explorista.se 2015-09-14 09:58:02 http://explorista.se
  Svara
 • Vilket bra inlägg!

  Elna 2015-09-14 09:45:36 http://www.healthyliving.se/formcykel
  Svara
 • *klappar händerna* Väldigt bra inlägg. Fint! Stor kram

  Angelica 2015-09-14 09:27:57 http://angeliqe.blogg.se
  Svara
 • Jätebra tips som jag själv tänker på! Jag komner ihåg ”Dagens värsta” och tänker kring det ibland. Det ger perspektiv!

  Marja - Baka Sockerfritt 2015-09-14 09:14:50 http://bakasockerfritt.se
  Svara
 • Kloka ord, jag tänker speciellt på punkt nummer 2. Bra påminnelse!

  Lina 2015-09-14 07:51:11
  Svara
 • Du är så klok och bra, Sara! Tack för en bra inledning på veckan 🙂 Och tack för tips om Statigram, det hade jag inte hittat förut. Verkar himla smidigt!

  Anne 2015-09-14 07:50:17 http://annebrolen.wordpress.com
  Svara
 • Fantastiska tips! Gillar skarpt 1,2,5 och tror verkligen på att det är det positiva ordet man ska sprida.

  Clara Edvinsson 2015-09-14 07:37:58 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
 • Tänkvärda och kloka tips! 2,3 och 5 finns ofta med i min vardag. Komplimanger behövs i världen och jag tycker det är ett bra sätt att sprida lite glädje. Behöver bli bättre på att kommentera i de få boggar jag läser…veckans mission!
  En av alla saker som jag uppskattar med din blogg är just att den är positiv och klok! Fortsätt så 🙂

  Katrin 2015-09-14 07:29:13 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Katrins kommentar.

   Jag älskar komplimanger – men övar mig på att bli bättre på att också få komplimanger. Istället för att avfärda vill jag att de ska landa och boosta!

   traningsgladje 2015-09-14 08:56:34
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk