Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Grofjällsrundan i Edsåsdalen

Efter jobbet igår tog jag med mig Hazel och åkte till Edsåsdalen. Jag parkerade vid Köja (en STF-anläggning) och promenerade nedför skidbacken. Där nere, bredvid skidskyttestadion, börjar spåren. På vintern finns här finfina längdspår som går i skogen och ut på fjället – och sommartid leder lederna rakt ut och rätt upp.

Vi valde Grofjällsrundan och efter en kilometer gick det bara uppför i två till. Jag var vid rätt så gott mod; stigen var fin även om det var segt med den konstanta stigningen. Här och var gick det utomordentligt fint att springa oavsett lutning – det var de gånger som det var utlagd spång. Det var välskyltat och jag var övertygad om att det här skulle bli en riktigt fin runda.

Men det blev inte riktigt så.

När Grofjällsrundan väl vikt av från stigen som den också delade med en bit av Fjällmaratonstigen, ja då blev det blött och snudd på myrsjukt. I flera kilometer sprang jag i vatten alldeles vid trädgränsen. Det var blött och riktigt otrevligt; framförallt kom vätan från att det var så många som trampat marken för mig. Det var som om det gått ett kavalleri med tio man i bredd. Just den här delen av leden hade också varit del av Fjällmaratonstigen, fast en annan av deltävlingarna.

Framme vid Grofjällsstugan började det bli bättre och de sista kilometrarna ner till Köja gick på slingrande, smala stigar som lockar en att ömsom flyga fram, ömsom snubbla över dolda rötter.

Det var fantastiskt fin att springa längs med den porlande bäcken som en bit nedströms bjuder på härliga höljer att bada i – definitivt ett alternativ till klassiska badpalatset i Ullån.

Men, den allra sista biten blev det tråkigt igen. Då gick leden på det som vintertid är skidspår: en genomtråkig skogsväg i skogen som varken bjuder på utsikt eller annan spänning.

Det blev runt 11 km löpning in på kontot till slut; och biten från Grofjällsstugan och två-tre kilometer ner till dalenm räddade hela rundan.

Här är förresten en annan gång jag var i Edsåsdalen; mitt på fjället och mitt i natten!

Grofjällsrundan Edsåsdalen www.traningsgladje.seGrofjällsrundan Edsåsdalen www.traningsgladje.seGrofjällsrundan Edsåsdalen www.traningsgladje.seGrofjällsrundan Edsåsdalen www.traningsgladje.seGrofjällsrundan Edsåsdalen www.traningsgladje.seGrofjällsrundan Edsåsdalen www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • KLAFS! Fasen vad bra jobbat med huvudet, du är så jäkla disciplinerad! Jag trodde fö att jag var mästare på ordkunskap, men alltså hölje. Aldrig hört förut!

  Katten - Bucket Life 2015-09-02 21:55:10 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Jobbigt att sjunka i lera och dy. Tur det fanns några bitar som var roligare. Ser ut att vara en fin tur annars.

  Erica - Stuga på fjället 2015-09-02 19:38:05 http:///www.stuganpafjallet.se
  Svara
 • Å va jag önskar jag hade fjället precis runt hörnet.
  Är så klart nöjd med att kunna åka upp helger och lediga dagar men att kunna sticka ut efter jobbet det vore en dröm!

  Gillar verkligen hur du provar nya ställen, leder och äventyr!
  Kul med höstlistan också, några av punkterna hoppas jag också få pricka in.

  /A

  alex 2015-09-02 18:12:13 http://www.alexochcarin.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger