Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Springa på myr

Igår sprang jag på myr. Att springa på myr är uppskattat och populärt bland längdskidåkare. Det är som att springa i djup sand ungefär; varje steg sjunker man ner en bit i blöt våtmark. När det går utför är det ljuvligt och så himla lätt och enkelt. Men uppför. Alltså. Dödsjobbigt!

Förutom att myrlöpning är bra konditionsträning så är det också bra styrketräning för benen. Dessutom är det en väldigt snäll form av löpning eftersom underlaget är så mjukt och sviktande.

Se till att ha skor som är gjorda för terräng och som släpper igenom vatten när du springer på myr. Jag har mina Inov-8 X-talon men ska komplettera med ett till par terrängskor eftersom de börjar bli slitna. Jag använder mina Inov-8 även när jag springer på snö och is så de funkar bra hela året. Jag skulle gärna vilja ha dessa Inov-8 F-lite som skön sneaker bara för att de är så himla snygga.

Ett annat tips är att springa med långa tights, eller med sleeves på vaderna. Myren är mjuk men här växer buskar och annat vasst som rispar benen.

Jag sprang på myr uppe i Ullådalen men hela fjällen känns som myrmark. Det känns lite som himmelriket att springa myr som dessutom lyser rött av hjortron. Båda jag och Hazel gillar hjortron så vi gjorde lite paus där uppe vid trädgränsen.

Det finns myr på rätt många ställen i Sverige. Bland annat så finns det myrar i Nackareservatet och så finns det myr i Jönköping; Dumme mosse. Här vill jag springa någon gång. Det ser ut som fjällen fast på helt fel ställe i landet.

Hazel Åre www.traningsgladje.seÅre www.traningsgladje.seHazel Åre www.traningsgladje.seHazel Åre www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Jag tycker att det är väldigt roligt att springa på myr. Första gången det blev av hamnade jag på en myr av ”en slump”, jag hade uppenbarligen inte helkoll på skidspåret jag sprang på. Först svor jag och sedan tänkte jag ”kan Marit Björgen så kan jag”. Och ehh, hon är nog minst sagt bättre än mig men det gick ju bra.

  Lina 2015-09-01 17:04:52
  Svara
 • Jag har aldrig testat myrlöpning.
  Nästan skämskudde på det, eftersom jag älskar trail och offtrail…. 😮 😉

  Rund är också en form! 2015-09-01 14:11:57 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Springa på myr är grymt härlig träning. Lite mer krigare över det, hehe. Bra jobbat!!

  Frida 2015-09-01 13:56:48 http://fridawallstrom.blogg.se
  Svara
 • Myrrugby är världens roligaste träning, sjukt kul om en är ett gäng som vill bli supertrötta ihop!

  Uppochhoppa 2015-09-01 12:19:32 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
 • Grym träning det där! Önskar jag hade lite mer myrar i närheten. Och hjortron

  Anna (orka mera) 2015-09-01 09:44:21 http://Piggelina.se
  Svara
 • Springa på myr är ett av det roligaste och tuffaste som finns. Även ”vi orienterare” (hmmm…) håller ju på med sånt ibland. Ibland brukar min sambos bror släpa ut mig på en myr utanför Bollebygd. Det tycker jag är jättebra!

  Mia 2015-09-01 07:47:15 http://www.menmia.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk