Det finns en faktor som styr över allt annat i fjällen och det är vädret. Är det klart och fint vill jag ta mig upp mot fjälltopparna. Är det regnigt och molnen hänger tungt vill jag springa här nere i dalen. Till exempel.

Imorse kom min kollega med mössa och vantar. I grannbyn Vallbo fick de skrapa bilrutorna alldeles nyligen. Men när jag gick hem från jobbet var den tunna dunjackan utbytt mot linne och på Åresjön såg jag flera som paddlade sup. Det var sommar.

Jag satte mig på balkongen med en latte och lyssnade på Studio Ett och funderade på vad jag skulle göra av eftermiddagen. Jag ville upp på fjället men saknade en stadig plan.

Efter ett tag kom jag fram till att en alldeles lagom utflykt var att ta mig upp till Ullådalen och den lilla stentoppen som ligger alldeles där liften tar slut och snett upp till höger. Jag tog med mig ett gummiband i min ryggsäck för att kunna göra lite styrkeövningar där uppe men myggen jagade ner mig så det blev inte mycket med det.

Men en fin eftermiddagstur blev det i alla fall. Och till på köpet har jag kommit på en annan riktigt fin grej som jag ska se till att göra denna vecka.

[insert]Ullådalen Åre www.traningsgladje.se[/insert] [insert]Ullådalen Åre www.traningsgladje.se[/insert][insert]Ullådalen Åre www.traningsgladje.se[/insert] [insert]Ullådalen Åre www.traningsgladje.se[/insert]

0