Det spelar ingen roll hur mycket man bloggar om frukost, det finns alltid mer att säga. För jag tycker att frukosten är det härligaste på hela dagen. Jag tänker att det finns lite olika frukostfavoriter, beroende på tillfälle och dag.

Jillian Michaels har sagt att om man slår ut allt vi äter så håller vi oss till samma livsmedel och saker men det stämmer inte på mig. Jag kan äta samma sak i några dagar eftersom jag snöat in på det men sedan måste jag byta. Just nu äter jag mycket chiapudding. En annan gång äter jag mycket omelett. En tredje gång vill jag ha gröt. Eller göra egen müsli.

Vardagsmorgnar äter jag som sagt just nu gärna chiapudding. Det är enkelt men festligt på något sätt. Bygga lager på lager och göra olika kreationer varje dag. Som imorse: ett lager chiapudding sedan mammas hemgjorda hallonsylt från bären som stormtrivs på den soliga södra sidan av ladan, grekisk yoghurt, jordgubbar från Jämtland och blåbär från hälsingeskogarna.

Jag gör gärna en kaffe till. Antingen en latte eller en bryggkaffe med utvalt specialkaffe eftersom jag blev så väldigt intresserad av just kaffe när jag intervjuade några världsmästare i kaffe för ett tag sedan.

I Stockholm äter jag för jämnan min frukost ute på café. Det är en storstadsgrej men himla härligt tycker jag. Alltid när jag äter frukost på Café i Stockholm så träffar jag en vän eller kollega.

Mitt nya favoritcafé i Stockholm är Pascal vid Odenplan men jag gillar också klassiker som Mellqvists på Rörstrandsgatan, Kaffeverket på St Eriksgatan eller Fabrique lite var som helst i stan (den som är närmst mig ligger vid Fridhemsplan), Oktagon i Sturegallerian (där har de god chiapudding med acaitopping förresten), Nybrogatan 38 eller lyxfrukosten på Grand Hotell (inte hotellfrukosten).

Jag går helst dit tidigt så att jag slipper trängas och jaga sittplats. Plus att jag måste gå dit tidigt eftersom mina Stockholmsdagar är så fullbokade att varje minut planeras.

En bra frukost på café måste bestå av riktigt bra kaffe (latte), surdegsbröd (helst med ägg som pålägg) och god juice (Brämhultsjuice som man hällt över i annan karaff dras av på betyget).

Men, oavsett allt så slår ingenting en riktigt bra hotellfrukost. Jag vill ha gott om plats och helst vill jag vara först eftersom jag inte har tålamod att stå i kö för att ta kaffe, göra egen juice eller vänta på äggröra som tagit slut.

Jag gjorde en omvärldsanalys över hur man pratade om hotellupplevelser i mitt jobb för några år sedan och just frukosten var det man pratade om allra mest. Såklart. En dålig frukost kan döda vilken hotellvistelse som helst.

Eftersom det finns så bra caféfrukostar i Stockholm så väljer jag nästan alltid bort hotellfrukosten men jag har hört att Mornington på Östermalm har bra frukost, och så gillade jag frukosten på Nobis trots att den var väldigt dyr. Wienercaféet på Biblioteksgatan är förvisso inget hotell men en frukost på Wienercaféet är som en hotellfrukost!

Högbo Brukshotell är ett exempel på hotell med riktigt bra frukost, men även Vox Hotel i Jönköping hade bra frukost. I Åre älskar jag frukosten på Copperhill. I höst ska jag hänga här mycket har jag tänkt; jag ska äta frukost och sedan ska jag ta det lugnt på spa. Söndagsförmiddagarna här uppe i Åre är perfekt för sådant!

[insert]Chiapudding www.traningsgladje.se[/insert][insert]Chiapudding www.traningsgladje.se[/insert][insert]Chiapudding www.traningsgladje.se[/insert]

0