Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

European week of sport

EU uppmanar till rörelse och har initierat European week of sport. Den 7-13 september kommer det således att hända massor med saker i Europa som har med sport, träning och hälsa att göra. Du som framförallt bor i andra europeiska länder borde kolla upp detta!

På sajten kan man hitta lite olika fakta och statistik. Till exempel säger 42% av européerna att de aldrig idrottar – men statistiken varierar när man jämför olika länder. Till exempel så idrottar/motionerar 70% av svenskarna i alla fall en gång i veckan, tätt följt av Danmark (68%) och Finland (66%). Länder som Bulgarien och Malta sticker ut åt andra hållet: över 70% säger att de inte idrottar eller motionerar alls. I Portugal och Italien säger ca 60% av befolkningen att de aldrig idrottar eller motionerar.

Det finns också en skillnad mellan män och kvinnor. 63% av alla kvinnor inom EU idrottar/motionerar sällan eller aldrig. Allra störst är skillnaden mellan män och kvinnors idrottande i åldersgruppen 15-24 år, även om viss skillnad uppstår redan vid 8 års ålder.

Jag fick en fråga på Facebook om jag kunde utveckla mitt påstående om hur min träning påverkat mitt självkänsla positivt – men det var en så dum fråga att jag inte ens orkade svara. Här har jag skrivit och poddat om träningsfeminism.

WHO (World health organisation, eller, Världshälsoorganisationen på svenska) understryker vikten av fysisk aktivitet för kvinnor eftersom det bygger självkänsla och självförtroende, och för att det främjar integration och jämlikhet för kvinnor i samhället. Forskning har visat att idrott utmanar normer och ger tjejer möjlighet att växa som ledare eller genom vad de utför.

Redan innan European week of sport kan du vara med och delta i den här rörelsen som ska få fart på hela Europa. Använd hashtaggarna #myweek och #beactive för att vara en del av hela det här initiativet. Du kan också vinna priser genom dina bilder. Mer info!

Blåhammaren www.traningsgladje.se Styrketräna hemma www.traningsgladje.seUllådalen Åre www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Vilka magiska bilder!!

  ebba 2015-08-28 08:54:54 http://operand.blogg.se
  Svara
 • […] Europa behöver mer rörelse Det kan verka som att alla rör på sig nuförtiden. Men så är inte alls fallet. Därför satsar EU på European week of sports, en vecka i september med en mängd olika sportaktiviteter i hela Europa. Håll koll på var det händer! Listan hittar du hos Sara. […]

  Bloggsvep: Snyggaste yogaväskan, bästa löparrundorna och att muta igång lusten | HEALTHY LIVING 2015-08-26 14:55:36 http://www.healthyliving.se/blog/bloggsvep-snyggaste-yogavaskan-basta-loparrundorna-och-att-muta-igang-lusten/
  Svara
 • Det är skrämmande siffror det där. Jag är helt övertygad om att sittande kommer att bli för vår generation vad rökning var på 90-talet. Svenskar är visserligen bäst i Europa men det finns många soffpotatisar här också!

  Kari 2015-08-25 08:04:58 http://forskojsskull.se
  Svara
 • Ja herregud den frågan var så dum att jag nu var tvungen att gå in på din fb och leta upp den, för att se i vilket sammanhang den ens uppkommit. Blev ju inte vettigare av det, direkt.. Du är grym Sara!

  Fanny Roethlisberger 2015-08-25 08:04:38 http://www.roethlisberger.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk