Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Frukost – mina bästa tips

Det spelar ingen roll hur mycket man bloggar om frukost, det finns alltid mer att säga. För jag tycker att frukosten är det härligaste på hela dagen. Jag tänker att det finns lite olika frukostfavoriter, beroende på tillfälle och dag.

Jillian Michaels har sagt att om man slår ut allt vi äter så håller vi oss till samma livsmedel och saker men det stämmer inte på mig. Jag kan äta samma sak i några dagar eftersom jag snöat in på det men sedan måste jag byta. Just nu äter jag mycket chiapudding. En annan gång äter jag mycket omelett. En tredje gång vill jag ha gröt. Eller göra egen müsli.

Vardagsmorgnar äter jag som sagt just nu gärna chiapudding. Det är enkelt men festligt på något sätt. Bygga lager på lager och göra olika kreationer varje dag. Som imorse: ett lager chiapudding sedan mammas hemgjorda hallonsylt från bären som stormtrivs på den soliga södra sidan av ladan, grekisk yoghurt, jordgubbar från Jämtland och blåbär från hälsingeskogarna.

Jag gör gärna en kaffe till. Antingen en latte eller en bryggkaffe med utvalt specialkaffe eftersom jag blev så väldigt intresserad av just kaffe när jag intervjuade några världsmästare i kaffe för ett tag sedan.

I Stockholm äter jag för jämnan min frukost ute på café. Det är en storstadsgrej men himla härligt tycker jag. Alltid när jag äter frukost på Café i Stockholm så träffar jag en vän eller kollega.

Mitt nya favoritcafé i Stockholm är Pascal vid Odenplan men jag gillar också klassiker som Mellqvists på Rörstrandsgatan, Kaffeverket på St Eriksgatan eller Fabrique lite var som helst i stan (den som är närmst mig ligger vid Fridhemsplan), Oktagon i Sturegallerian (där har de god chiapudding med acaitopping förresten), Nybrogatan 38 eller lyxfrukosten på Grand Hotell (inte hotellfrukosten).

Jag går helst dit tidigt så att jag slipper trängas och jaga sittplats. Plus att jag måste gå dit tidigt eftersom mina Stockholmsdagar är så fullbokade att varje minut planeras.

En bra frukost på café måste bestå av riktigt bra kaffe (latte), surdegsbröd (helst med ägg som pålägg) och god juice (Brämhultsjuice som man hällt över i annan karaff dras av på betyget).

Men, oavsett allt så slår ingenting en riktigt bra hotellfrukost. Jag vill ha gott om plats och helst vill jag vara först eftersom jag inte har tålamod att stå i kö för att ta kaffe, göra egen juice eller vänta på äggröra som tagit slut.

Jag gjorde en omvärldsanalys över hur man pratade om hotellupplevelser i mitt jobb för några år sedan och just frukosten var det man pratade om allra mest. Såklart. En dålig frukost kan döda vilken hotellvistelse som helst.

Eftersom det finns så bra caféfrukostar i Stockholm så väljer jag nästan alltid bort hotellfrukosten men jag har hört att Mornington på Östermalm har bra frukost, och så gillade jag frukosten på Nobis trots att den var väldigt dyr. Wienercaféet på Biblioteksgatan är förvisso inget hotell men en frukost på Wienercaféet är som en hotellfrukost!

Högbo Brukshotell är ett exempel på hotell med riktigt bra frukost, men även Vox Hotel i Jönköping hade bra frukost. I Åre älskar jag frukosten på Copperhill. I höst ska jag hänga här mycket har jag tänkt; jag ska äta frukost och sedan ska jag ta det lugnt på spa. Söndagsförmiddagarna här uppe i Åre är perfekt för sådant!

Chiapudding www.traningsgladje.seChiapudding www.traningsgladje.seChiapudding www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Blir alltid så peppad av dina bilder! Chiapuddingen till imorgonbitti står nu och väntar på mig i kylen. Mm.

  Frida 2015-08-19 20:42:05 http://fridawallstrom.blogg.se
  Svara
 • Marja: jag har inte ätit där så mycket, men jag har köpt riktigt gott bröd därifrån!!

  Paula: 🙂

  Upp&Hoppa: haha vet ej?

  Katrin: åh, jag MÅSTE ta mig till Jazzköket!! Får stå på min bucket list inför hösten!! Xoko är trevligt – håller med om god juice. Allt är för övrigt gott där!!

  Sara 2015-08-19 19:24:23
  Svara
 • Goda frukostar är hur bra som helst! Den absolut bästa apelsinjuicen jag druckit serveras på Xoko på Rörstandsgatan i Sth. Testa även fredagsfrukosten på Jazzköket i Östersund, i stort sett bara lokalproducerad matboch dryck.

  Katrin 2015-08-19 16:28:44 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Frukost är ju världsbäst. Om jag bara fick äta en slags mat resten av livet hade jag valt frukost, no doubt. Förresten, varför säger man sånt/tänker sånt? Vilken orimlig grej att någon skulle komma och kräva!!?? Ha, ha, nåväl. Frukost, svar ja. Väldigt gott. Spa är också finemang. Mys på!

  Uppochhoppa 2015-08-19 14:58:10 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
 • Nu blev till och med jag, som inte är en frukostperson, väldigt sugen på just frukost!

  Paula 2015-08-19 10:11:23 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
 • När jag äter frukost ute blir det oftast gateau. Det är rätt enkelt men ändå mysigt på något vis!

  Marja - Baka Sockerfritt 2015-08-19 09:14:08 http://bakasockerfritt.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger