Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Belugalinser – recept från Leila Lindholm

För några veckor sedan hade vi en av många fina grillkvällar – och till allt det grillade gjorde vi ett recept från Leila Lindholm. Det var en sallad med sötpotatis, fetaost och svarta belugalinser.

Vi äter rätt ofta vegetarisk mat eftersom min mamma är vegetarian (eller flexitarian om man ska vara noga eftersom hon inte äter industrikött utan enbart vilt och fisk). Just den här kvällen grillade vi aubergine, zucchini och en nyhet på grillen;  kålrot. Vi brukar också grilla halloumi vilket är underbart gott när den är sådär seg och lite chunky.

Leila Lindholms sallad med belugalinser var så god att vi gjorde den också häromkvällen. Allra helst lägger vi upp den på ett stort fat så att man får med sig allt det gottiga på sin tallrik: de färska salladsbladen från landet som ligger på botten, de svarta belugalinserna som fortfarande är ljumma, den rostade sötpotatisen med flingsalt och så smulad fetaost och nyrostade hasselnötter på toppen.

Gör en enkel dressing till på olivolja, balsamico, salt och några varv med pepparkvarnen.

Här är receptet med exakta mått för den som är nyfiken.

Leila Lindholm är riktigt träffsäker när hon gör nya recept och jag gav min mamma Leilas senaste kokbok The fresh foodie i födelsedagspresent i juli. Jag har också några av hennes tidigare kokböcker och de känns alltid så lyxiga.

Här är några andra recept jag bloggat om:

Körsbärslemonad – recept från Leila Lindholm

> Amerikanska pannkakor – recept från Leila Lindholm

> Kanelbullar – recept från Leila Lindholm

Belugalinser www.traningsgladje.se Belugalinser www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Liten korrigering från grillkocken: det var rotselleri vi grillade, inte kålrot 😉

    Mats 2015-08-18 23:08:38
    Svara
  • Gott! Jag äter lika som din mor, och har döpt mig till ”vilterian”… 🙂

    Jojo 2015-08-18 23:03:21 http://skynda.blogspot.com
    Svara
  • Jenny: ja det var ett bra tips, blir säkert supergott – tack, ska testa!! Vi grillade den skivad, rätt på grillen bara. Men vi har bakat kålrot i ugnen en gång, det var också gott. Då bakade vi den hel!

    Anna: ja mums!

    Fanny: ja det är riktigt gott!

    Sara 2015-08-18 21:51:35
    Svara
  • Belugalinser är en favorit hos mig, och det där såg ju bara för gott ut! 🙂

    Fanny 2015-08-18 21:26:34
    Svara
  • Åh så gott det ser ut. Nötter & fetaost i mat alltså…

    Anna - Trend o träning 2015-08-18 17:08:43 http://healthyliving.se/trendotraning
    Svara
  • Påminner mycket om en rätt jag brukar göra ibland. Hur gott som helst och gärna med lite grantäppelkärnor på också. Brukar koka belugalinserna i lite rödvin och balsamvinäger, bra tips om man vill dricka rött vin till!
    Men grillad kålrot har jag aldrig provat. Grillat den hel eller skivad? Direkt eller indirekt?

    Jenny 2015-08-18 15:50:11
    Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Home
Andrea Brodin
Man
Niklas Berglind
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Sanne Alexandra
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk