Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Träna hemma – idag började jag!

Ikväll har jag styrketränat hemma. Det har jag i och för sig gjort de senaste åren eftersom jag inte har något gymkort. Istället har jag en mängd träningsredskap hemma; en kettlebell, en medicinboll, lite sandsäckar, en TRX (eller Casall multibalance trainer) och en mängd andra saker. Det har funkat jättebra, även om jag själv inte funkat så jättebra. Jag har knappt styrketränat på hela sommaren. Men jag började idag igen!

Jag tog ut min kettlebell och min trx på eftermiddagen för att köra ett snabbt, enkelt men bra pass. Kettlebellen är på gränsen till för tung, jag skulle vilja komplettera den med en lite lättare för några övningar (t.ex. axelpress med en arm).

Jag körde tre omgångar med drag till hakan, axelpress och stående enarmsrodd – allt med kettlebellen. Sedan fortsatte jag med rodd i TRX:en, dels vanlig och sedan enarmsrodd även där.

Till sist avslutade jag med armhävningar mot en bänk. Om du inte kan göra armhävningar på tå med händerna i marken (alltså där du gör armhävningen parallellt med marken) så är det ett supertips att göra lutande armhävningar. Är det tvärtom för enkelt att göra vanliga parallella armhävningar så kan du istället lägga upp fötterna på en bänk eller liknande och få det tyngre.

Jag har skrivit rätt många inlägg om just att styrketräna hemma med egna redskap; det har nämligen varit en favorit sedan länge och jag ser fram emot att jag och styrketräningen ska hitta till varandra igen.

Här är lite tips:

> Övningar med medicinboll

> Billig träningsutrustning (faktiskt den allra billigaste)

> Slå på traktordäck (och dra ett träd)

> Träna på bänk

> Träningsövningar med TRX

> Och kanske det bästa tipset av alla: gör din egen TRX – billigt och bra

Styrketräna hemma www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Jag körde oxå mitt första styrkepass hemma igår efter att ha fått mitt andra barn! Med en matta, ett gummiband och lite vikter. Går ju att variera oändligt men man är ju lite rostig på idéer efter uppehållet så jag eftersökte tips på övningar på bloggen, och här fick jag ju en hel del! Skönt att väcka upp kroppen igen efter månader av vila!

  Helena 2015-08-18 10:14:20 http://Www.helelena.blogg.se
  Svara
 • Rund: nä, det är ju teoretiskt sätt väääldigt låg tröskel. och enkel, och allt det där!

  Mari: tack!! 😀

  Sara 2015-08-18 10:07:48
  Svara
 • Härligt, heja heja 🙂

  Mari 2015-08-18 08:33:52 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Inspiration! 🙂
  Har en kettlebell, hantlar och min egen kropp här hemma. Vet inte varför jag så sällan kör hemmapass….. 😛

  Rund är också en form! 2015-08-18 06:45:08 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Nipe: nä inte en enda ursäkt – bara gör’t!!

  Sara 2015-08-18 00:02:23
  Svara
 • Förra gången du skrev om att göra sin egen TRX, köpte jag delarna. De blev sen liggande i evigheter. För några månader sen tänkte jag ta tag i projektet igen men orkade inte söka efter ditt inlägg. Nu har jag inga ursäkter kvar 😉

  Nipe 2015-08-17 20:23:21 http://enlitenplatsietern.blogspot.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger