Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

En jävla bra sommar

En kall dag i april skrev jag det här. Det kan vara värt att klicka på länken för att läsa det igen. Jag är duktig på att drömma och önska och rätt så duktig på att också göra det där jag drömmer om, men ibland kan det vara bra att summera och följa upp. Att göra bokslut och stänga projektet och vara nöjd med hur jävla bra det blev. Att reflektera. Det är jag mindre bra på, men jag ska börja nu.

Det jag skrev i det där inlägget som gömmer sig bakom den där länken ovan som du kanske har klickat på var min dröm av sommaren om jag så bara fick summera den till en enda dag.

Jag har haft några sådana dagar. De har inte varit exakt på orden men de har varit exakt på känslan. För mig är det viktigt.

Just imorse blev en av mina allra största sommardrömmar sann. Jag minns såväl när jag pratade med Katta – en vintrig dag för många, många veckor sedan – att det jag ville göra allra mest i sommar var att sitta med en kopp kaffe på farstutrappen om morgnarna. Pappa har snickrat hela sommaren – och imorse blev det just så som jag tänkt. Morgonsol och familj, frukostskål och kaffe på trappen. Med just den känslan så är min sommar är komplett.

Här är listan över mina allra somrigaste saker, förutom just det där med kaffet.

Jag tänkte att vi skulle kika på det som blev. Och för det som inte blev, så har jag fortfarande några sensommardagar kvar. Jag är uppväxt med att inte få säga att det höst förrän det verkligen är höst. Det är ett arv som jag för vidare. Men, hur var det då med de där sakerna jag faktiskt gjort. Jo, precis såhär:

Gå barfota i morgondaggen och lyssna på tystnaden. Jag vet exakt vilken morgon jag vaknade före alla andra och tassade nerför trappan och ut i gräset för att vänta in morgonen i hängmattan där ute. Luften var sval men dagen lovade solsken.

Spring skrattandes genom ett sommarregn. Jamenvisst, kolla hur jag skrattar här!

Ta med picknick och se solnedgången en skön sommarkväll. Så värst mycket picknick har det inte blivit, men desto fler solnedgångar. Det är alltid lika vackert.

Drick morgonkaffet på en furstukvist en morgon. Den perfekta trappen har precis blivit byggd så att jag ska kunna dricka mitt morgonkaffe här jämt.

Spring i vattenbrynet på en sandstrand. Detta är kanske den mest sommarultimata grejen? Det här var en perfekt dag för just sådant och jag sprang på en perfekt strand.

Ät jordgubbar med mjölk till frukost. Okej det har nog inte blivit just jordgubbar med mjölk någon gång men jag är ordentligt nöjd med hur mycket jordgubbar jag ätit. Just som de tog slut här nere i söder så fanns det jordgubbar i överflöd i Jämtland. Jag älskar verkligen jordgubbar.

Fira årets kortaste natt med en midnattsjogg. You bet!

Gör en utflykt till något härligt ställe enbart för att du vill träna där. Som när jag sprang i Mölle (fastän det inte blev som jag tänkt mig). Eller när jag sprang till Pyramiderna och vackra Issjödalen.

Slut ögonen i fem minuter och dofta på sommaren. Åh, just det här har jag gjort i en hängmatta. Och när jag legat i gräset och tittat upp mot det stora blå.

Upptäck en ny stig i skogen att springa. Den här sommaren har jag upptäckt så himla många. Och det mest fantastiska av allt är att det finns så många fler att se. Här var jag förresten ute på Karl Johans väg – Pilgrimsleden.

Läs en tidning eller en bok till sällskap av regnsmatter mot rutan. Jag har läst mig igenom både sol och regn. Det är mysigt att sitta på balkongen när det småregnar ute, så länge västkustvindarna inte blåser regnet in mot soffan. Jag har bland annat läst Lena Dunhams ”not that kind of girl” och Paulo Coelho ”otrohet”.

Sommar www.traningsgladje.se Röda och gula hallon från bärbuskarna Morgonkaffe www.traningsgladje.se Den så efterlängtade trappen snickrades i enorm modell – här får många plats! Morfar är i bakgrunden. Ringblommor www.traningsgladje.se Ringblommorna som jag insisterade på skulle planteras Ringblommor www.traningsgladje.seOdla grönkål www.traningsgladje.se Grönkålen var mammas briljanta idé Odla jordgubbar www.traningsgladje.se Fantastiska jordgubbsplantor som gett, och fortfarande ger, härligt stora jordgubbar Ringblommor www.traningsgladje.se Sommarskor i gröngräset – oslagbart!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Katrin: ja din sommar har sett helt fantastisk ut!!

  Isa: väderklagan är det värsta jag vet, haha

  Camilla: ja helt klart

  Kari: härligt med lång sommar!!!

  Mari: ja verkligen

  Keron: gör chips på dem!! 🙂

  Sara 2015-08-17 21:55:55
  Svara
 • Några tips på vad grönkålen kan användas till?! Har en överfull pallkrage med grönkål men har än bara gjort två olika pajer, med chevre och en med ädelost. Fantastiskt gott!

  Keron 2015-08-17 11:41:08
  Svara
 • Vilken sommaridyll 🙂

  Mari 2015-08-17 09:06:06 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Eller hur! I min värld är det sommar långt in i september. För om sommar bara är fyra veckors semester hur lång blir inte resten av året då? På tiden jag bodde i Stockholm brukade jag se till att paddla efter jobbet tills det blev för mörkt på kvällarna, bada tills vattnet verkligen blev för kallt och göra somriga utflykter på helgerna.

  Kari 2015-08-16 22:38:46 http://forskojsskull.se
  Svara
 • Vilken härlig sommar du fick!

  Camilla 2015-08-16 20:37:06 http://www.camillatranar.com
  Svara
 • gud så fint! jättebra att kika tillbaka sådär och reflektera och inse att det fanimej hänt en del fint också trots all väderklagan över denna sommar!

  ISA 2015-08-16 19:49:37 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Grym sommar du upplevt och som sagt, ett gäng fina dagar kvar. Gillar verkligen titeln på ditt inlägg och kan bara hålla med!

  Katrin 2015-08-16 18:22:22 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk