Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Kullaleden

Jag har tänkt, drömt och velat springa på Kullaleden ända sedan det här inlägget om drömstigar och vackraste lederna i Sverige. Tänk att jag varit i Mölle så många gånger utan att springa där!

Idag var det dags och jag började i Arild för att ca 17 km senare nå Mölle via Kullaleden (en del av Skåneleden) som hela tiden skulle gå längs havet. Precis som på så många ställen i Sverige är det sanslöst vackert – och på sina ställen brutalt kuperat.

Skåneleden har en alldeles fantastisk sajt (med betygs- och kommentarsfunktion – och folk som svarar!) som många andra borde ta efter men precis som på många andra ställen lyckas man inte helt med den fysiska markeringen på plats; det är otydligt där det borde vara som mest tydligt – till exempel i korsningar och på ställen där flera andra stigar går parallellt.

Jag tog fel på ett ställe och kom till Mölle alldeles för tidigt och fick inte ens hälften av distansen som jag tänkt mig. Därmed missade jag det allra vackraste. Så Kullaleden mellan Arild och Mölle är fortfarande ogjord och jag tänker, drömmer och vill fortfarande springa den.

I normalt mentalt tillstånd hade jag vänt tillbaka de få kilometrar jag hamnat fel men idag hade jag inte särskilt mycket glädje i kroppen och då är allting tungt och viljan gick inte att nå. Istället nöjde jag mig med en glass i hamnen och satt längst ut på piren och funderade på livet bortom horisonten.

Mölle www.traningsgladje.se Mölle www.traningsgladje.se

Mölle www.traningsgladje.se Mölle www.traningsgladje.se

Mölle www.traningsgladje.se Mölle www.traningsgladje.se

Mölle www.traningsgladje.se Mölle www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • […] var vi i Mölle igen. Jag hade träningskläderna med mig eftersom jag ville stänga den här leden. Men, jag hade viktigare saker för mig eftersom jag skulle plåta ett bröllop (yay) och sedan […]

  Mölle by the sea - Träningsglädje 2015-07-29 17:07:28 http://www.traningsgladje.se/2015/07/molle-brollop/
  Svara
 • Hej! Igen, kanske jag ska säga. Jag mötte dig i en stigkorsning på Kullaleden, nästan nere i Mölle, och hejade som att vi kände varandra,tyckte jag i alla fall ☺️. (Jag brukar läsa din blogg då och då och blev lite förvånad när ett ”känt” ansikte dök upp i skogen) Jag tog de blå/orange stigarna förbi Håkull, Nimis och Himmelsgården och sedan röd linje tillbaka till Mölle. Tvekade också på några ställen men jag hade en liten papperskarta att kika på för säkerhets skull. Fick mig en fin tur och mersmak för stiglöpning. Tyvärr är inte stigarna så här fina i mittnordiska Timrå, här är det betydligt mycket mer stenar, rötter och lågt hängande barr-grenar. Men man får väl vänja sig

  Jessica 2015-07-19 19:27:49
  Svara
 • Grymt fina bilder, blir riktigt jäkla sugen på sommar nu (här är det inte jättemycket av den varan 🙂 )!.
  Nyfiken – lyckas du ta in vackra omgivningar även när du inte är sådär glad i kropp & knopp? Jag kan komma på mig själv att inte liksom ta in dem fullt ut när jag ”fastnar i kampen” 🙂 . Men om du har ett bra knep så får du gärna dela med dig!

  Hoppas det är full spätta på glädjen idag istället!

  Katten - Bucket Life 2015-07-18 23:14:00 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Magiska foton (som alltid)! 🙂

  Trist att det inte var bra markerat.. Som du säger, normalt sett hade man ju vänt, men det känns trist när man känner sig sådär snuvad på konfekten… 🙁

  Kram M

  Rund är också en form! 2015-07-18 18:48:32 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Kram till dig och hoppas du har mer glädje i kroppen i dag! Karin

  Karin 2015-07-18 10:22:48
  Svara
 • 🙂

  Mari 2015-07-18 10:15:21 http://Www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Så himla vackert! Jag sprang i Piteå igår och svor en ramsa över hur dåligt markerat det var, sprang fel två gånger och när jag väl var framme var det fel ändå. Och som du säger, i korsningar och där vägar möts är det jättedåligt skyltat. Men sprang det gjorde vi båda iaf

  Mari 2015-07-18 10:14:34 http://Www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Jag tog mig också mellan Arild och Mölle. Men jag tog vattenvägen i en havskajak. Var så vackert, stannade till i två små vikar och lunchade och badade. Åt ett ordentligt mål i Mölle sen innan vi vände tillbaka och paddlade mot Arild igen. Finns ju kajaker att hyra på båda ställerna, så vill man inte paddla åt båda hållen så behöver man inte. Men den turen kan jag absolut rekommenerad en dag när det inte blåser för mkt!

  Anna . P 2015-07-18 08:07:56
  Svara
 • Helen: vad roligt att höra!! jag tänker att löpning ska vara upplevelse och en njutning!

  Jenny: åh vad glad jag blir!!!! älskar löpning+fika!!!

  Sara 2015-07-17 23:54:04
  Svara
 • Blivit så inspirerad av ditt led-löpande så idag gjorde jag slag i saken och använde med Skåneledens hemsida och sprang en av rundvandringarna runt Häckeberga, ca 25 km. Sen avslutade vi med fika på Vismarlövs väv- och bagarstuga. Super mysigt, så det upplägget kan jag tipsa om, om du är i krokarna kring Malmö.

  Jenny 2015-07-17 22:28:21
  Svara
 • Men wow, hur vackert såg inte det där ut att vara. Älskar alla tips och inspiration man får från din blogg 🙂

  Helen 2015-07-17 21:27:23 http://helelala.blogg.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger