P1-programmet Obs Magasin har i ett antal program pratat om kvinnokroppen, och jag har lyssnat intresserat. Jag är fascinerad av sådant, eftersom det ligger så oändligt mycket makt och gömmer sig i hörnen. Därför blev jag lite lätt frustrerad när programmet ”stark är det nya smala” var så avigt inställd till träning.

Eftersom träningen gjort så mycket i mitt liv gjorde jag en fortsättning på Stark är det nya smala i podformat i min egna podcast Träningsglädje TALKS. Det finns nämligen så himla mycket att säga. Jag önskar att Obs Magasin sagt något av det som jag nämner i min podcast, men istället tar man enfaldigt på sig offerkoftan och beskriver träning som ännu en sak vi förslavas under.

I min version av ”stark är det nya smala” pratar jag om träningsfeminism, ett uttryck jag läst om hos Lovisa ”Lofsan” Sandström. Och så pratar jag om allt det som träning gjort för mig.

För att lyssna: leta upp ”Träningsglädje TALKS” i din podapp och börja prenumerera på avsnitten – eller lyssna via länk här.

[insert]träningsglädje talks[/insert]

0