Ibland är de billigaste träningsredskapen de som finns utanför dörren. Kroppsvikt i all ära, men ibland vill man liksom bara lyfta något tungt! Typ en sten eller så. Tadaa – där har du det: den billigaste träningsutrustningen!

Jag gillar att träna cirklar på mina styrkepass. Jag vill ha dem korta med få övningar för att det ska kännas enkelt i huvudet. Det behöver inte betyda få repetitioner nödvändigtvis; idag körde jag 100 kliv på hög bänk, 100 axelpressar med sten och 100 axellyft åt sidan.

Den mesta styrketräningen utomhus kör jag vid en grillplats; här finns höga bänkar att kliva på och gott om stenar att lyfta så att jag kan välja hur tungt jag vill ha det.

På bänken (en stock med platt ovansida som är placerad på några robusta stenar) kan man också göra diverse magövningar eftersom man inte behöver ligga på marken. Det är också bra för till exempel dips eller upphopp eller grabba tag om varsin sidan om bänken med händerna och gör sidoskutt med ben och fötter. En bänk är också bra för att göra enbensböj och armhävningar på tå – eftersom händerna är i högre position än fötterna så blir det lite lättare än att göra dem rätt och slätt på marken.

Stenarna kan du lyfta i princip vilken riktning som helst. Pressar upp mot himlen, drag mot hakan, lyft framåt, åt sidan, kasta bakåt (se upp var du kastar) med mera. Fantasin sätter inga gränser och så vidare.

Den absolut billigaste träningsutrustningen är din egen kropp och det finns många appar och böcker som ger förslag på övningar du skulle kunna göra instängd i en skrubb med absolut ingenting annat än dig själv.

Egen kroppsvikt i all ära; jag gillar ändå att dra i saker och att lyfta dem. Och gärna slå på dem. En TRX eller Casall multi balance trainer är ett klassiskt sommarredskap i min träning. Och min medicinboll är en annan given favorit.

Men som sagt; egentligen funkar det mesta med en sten.

[insert]Halmstad Lynga 102 copy [/insert][insert]Halmstad Lynga 124 copy[/insert][insert] Halmstad Lynga 118 copy[/insert][insert] Halmstad Lynga 115 copy[/insert][insert] Halmstad Lynga 107 copy[/insert] Bilder från en annan träningsdag

 

 

0