Platåleden är en av de mest uppskattade vandringslederna i Ottsjö; den är väl rustad med spång på många ställen där det är blött. Dessutom är den jättetydligt skyltad vilket uppskattas eftersom olika stigar ofta korsar varandra.

Den 7 km långa leden innehåller både stig i skog och myrmark på kalfjäll. Jag sprang den i motsols riktning eftersom jag vill ha spängerna i uppförsbacke och springa på bred stig (nåja, gyttjebad) nedför.

Jag visste att det skulle regna men hade väl inte direkt räknat med +3 grader i byn. På fjället var regndropparna hårda och vinden frän men jag njöt i fulla drag av den extrema närvaron – förutom en liten oro över hur min telefon i fickan skulle hantera väderleken. Alla kläder var nämligen dyngsura när jag kom till bilen.

Minst blött var konstigt nog mitt yttersta lager – den här tunna jackan från Craft som är fullkomligt magisk med vind- och vattenavvisande egenskaper. Under jackan hade jag ett knallrosa Extreme Concept piece och nedtill ett par trekvartstights, men som räddades av kompressionscalves från GoCoCo.

När vi kom hem blev det långdusch, brasa i kaminen, te och en och annan klassisk onyttighet. Ute är det gråare än gråast.

[insert]Platåleden i Ottsjö www.traningsgladje.se[/insert]

2