Hela huset doftar ljuvligt efter att jag bakade glutenfria Mor Gunnels äppelkaka med recept från Kiviks Musteri. Att öppna ytterdörren och slås av en ljum doft av nygräddat är en dröm när det regnar snöblandat på tvärsen där ute.

Många företag har den goda smaken att skicka med recept när de skickar ut pressprover vilket gör det hela lite roligare. I en låda som jag hämtade ut på posten fanns den här drycken med rödbeta och en fin flaska med äppelmust som just nu ligger väld kyl i väntan på ett bra tillfälle.

Receptet på Mor Gunnels äppeldessert lockade eftersom det var lite annorlunda: bakad på mandelmjöl och därmed en äppelkaka som var glutenfri – och till smeten skulle det vispas äggvitor. Det gav en knäckig yta med en härligt mjukt innanmäte och äppelbitar som var mjuka i konsistensen och smälte i munnen.

Äppelkakan serveras nog bäst med grädde eller glass till (jag provade med citruskesella).

> Här finns receptet

[insert]Glutenfri äppelkaka från Kiviks musteri www.traningsgladje.se[/insert]

[insert]Glutenfri äppelkaka från Kiviks musteri www.traningsgladje.se[/insert]

0