Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Om att cykla till Åre

För precis två år sedan (herregud, det känns som mycket längre sedan!) påbörjade jag min andra cykeldag från Stockholm till Åre. Just denna dag 2013 vaknade jag på Högbo Brukshotell efter en första och ganska lång dag räknat i mil, och hade siktet ställt på att ta mig till mormor och morfar i Hälsingland. Det skulle bli en ganska kort dag och det kändes skönt och mentalt enkelt. Det gjorde faktiskt hela cykeläventyret.

Jag valde att planera min cykling på fem dagar, för att matcha ihop det med bra ställen att bo på, och för att jag ville ha en härlig långtur och inte cykla för långt per dag – min cykelträning hade i princip bestått av en helg på Öland. En randonnécyklist kör min sträcka om 65 mil på ett bräde.

2013 var jag ingen randonnécyklist. Det är jag inte år 2015 heller. Men jag kan definitivt mer om cykling nu; och jag kan mer om hur det känns att cykla – och att cykla långt. Jag har en helt annan cykel idag, en annan typ av utrustning och så kan jag definitivt fler cykelregler. Men det där spelar inte så stor roll, för jag minns min cykling som så himla härlig. Allt var på min sida, till exempel väder och vind, och det var verkligen kul hela vägen!

Mitt mål med cykelturen var att cykla upp till Workout Åre som också är senaste gången jag var med på detta jätteevent som trots hundratals deltagare lyckas med bedriften att vara mysigt och personligt.

I år kommer jag vara med på Workout Åre igen, denna gång som föreläsare, och utan cykelmil i benen. Kommer du också hit till Åre? Hojta till i kommentarsfältet, och på plats i helgen såklart!

Här kan ni läsa om mina cykeldagar:

> Första dagen, med stopp i Högbo.

> Andra dagen, mellan Högbo och Söräng i Hälsingland.

> Tredje dagen, mellan Söräng och Lassekrog.

> Fjärde dagen, mellan Lassekrog och Åsarna.

> Femte dagen, mellan Åsarna och Åre.

Cykling till Åre maj 2013 www.traningsgladje.se Cykling till Åre maj 2013 www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Åh vad härligt! När jag var 16-19 var vi på cykelsemestrar om somrarna, men sen dess har det inte blivit av, men jag saknar det. Hoppas det blir fler gånger.

  Märta Johansson 2015-05-28 20:25:56 http://trailflirt.wordpress.com
  Svara
 • Yesbox! Syns i byn till helgen!

  Jojohanna 2015-05-25 17:19:24 http://skynda.blogspot.com
  Svara
 • Vet du, att det var just den här cykelturen som fick mig att länga efter att prova på att cykla långt! Så efter du cyklat upp till Åre bestämde jag mig för att cykla Göteborg-Halmstad. Sagt & gjort, en skön lördag i juli satt jag på en lånad racer och tillsammans med en vän trampade vi oss ner till Halmstad på ca 9h med några sköna stopp utmed vägen. Men det blev bara början. Lånecykeln lämnades tillbaka & en egen inhandlades. Å nu blir det VätternRunt om bara några veckor. Cyklingen har blivit en jättestor del av mitt liv, och jag älskar det! Så tack för den inspirationen!!

  Anna . P 2015-05-25 11:29:31
  Svara
 • Shit, du är verkligen så galet inspirerande när det gäller sånt här. Vilken grej!

  Sandra 2015-05-25 08:48:00 http://atilio.blogg.se
  Svara
 • Åh jag minns detta äventyr från din blogg. Vilken himla grej! Mina vänner är ju galna randonneurer, men man kanske skulle kunna göra det som dig i lite mer lagom skala.

  Anna Jansson 2015-05-24 22:02:56 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Detta blir jag sjukt imponerad av 🙂 Härligt!! Gotland runt skulle jag vilja göra, på cykel. Men ja, en cykel kan vara bra att äga först 🙂

  Mari 2015-05-24 19:08:53 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg